22. 01. 2018 - 16:34
Trener Rome: Džeko je važan igrač za ovaj klub i naš projekat!
907
Shares
Trener Rome: Džeko je važan igrač za ovaj klub i naš projekat!

NIJE ŽELIO KOMENTARISATI NAGAĐANJA

Trener Rome: Džeko je važan igrač za ovaj klub i naš projekat!

22. 01. 2018 - 16:34
0
Shares

Inter je kod kuće na samom kraju utakmicu izvukao remi (1:1) protiv Rome, a glavno ime susreta bio je golman gostiju Alisson. Upisao je šest odbrana te je čak asistirao za pogodak Shaarawyja.

To mu je bila jedna od najboljih utakmica u karijeri, a izgledi za nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji su mu se naglo povećali ove sezone. Prošle je sezone bio u sjeni Szczesnyja, no priznaje kako mu je to u konačnici koristilo jer je postao psihički otporniji.

"Naravno, da mi u klubu nisu garantirali da ću biti prvi golman, otišao bih. Nije mi bilo lako prošle godine pod Spallettijem, ali sam naučio puno u tom periodu. No, ništa mu ne zamjeram, morao je donijeti odluku i to je tako."

Sada je na Romi da ga pokuša zadržati za iduću sezonu jer brojni klubovi iz Premier lige spremni su dati oko 50 miliona eura za Brazilca.

Trener Rome Di Francesco bio je u konačnici zadovoljan ishodom utakmice, pogotovo kada se u obzir uzmu brojni izostanci.

"Kada pogledate igrače koje sam imao na klupi znate da je ovo uspjeh. Imao samo stopere i napadače, na mlade još ne mogu računati u ovakvim utakmicama. Umorili smo se kako je utakmica odmicala, a jedino Florenzi nije imao grčeve."

Odgovorio je i na upite o Džekinom odlasku u Chelsea.

"Džeko je važan igrač za ovaj klub i projekt. Inače ga ne bih stavljao u tim. Nisu to pitanja za mene jer nisam zadužen za transfere. Samo ću reći da je važan igrač i pokušavam poslati na teren samo najbolje."

Učitaj još novosti