22. 01. 2018 - 19:00
Neviđena drama kod murala za Harisa Brkića: Stariji čovjek je...
907
Shares
Neviđena drama kod murala za Harisa Brkića: Stariji čovjek je izašao pred huligane, a onda je uslijedio sramotan napad bakljama

BEOGRAD

Neviđena drama kod murala za Harisa Brkića: Stariji čovjek je izašao pred huligane, a onda je uslijedio sramotan napad bakljama

22. 01. 2018 - 19:00
0
Shares

Mnogi Beograđani bili su zgroženi vandalskim činom koji se odigrao u noći između petka i subote, kada su u centru grada prekrečeni murali navijača Partizana, među kojima su bili i oni za legendarne igrače crno-bijelih poput Dragana Mancea, Harisa Brkića, ali i za legendarne glumce i pjesnike poput Duška Radovića, Zorana Radmilovića, Bore Todorovića...

Za sada se ne zna ko su počinioci, ali se sumnja da su u pitanju navijači vječitog rivala, Crvene zvezde. To bi moglo da se sazna nakon što je jedan od izgrednika uhapšen tokom ove ''navijačke akcije'', kada je došlo do sukoba s jednim starijijim bračnim parom.

Sukob se dogodio kod murala za pokojnog košarkaša Partizana Harisa Brkića, koji je je prekrečen u crno. Beograđanin koji živi u ovom dijelu grada primjetio je grupu ljudi oko murala i pomislio je da mu kradu motor. Kada je izašao pred njega i uzviknuo "šta radite oko mopeda", nekoliko njih tada ga je napalo.

haris-brkic-830x0

Iz stana je na ulicu izašla zatim i njegova supruga, da bi dvojica vandala nasrnula i na nju i nanijeli joj lakše tjelesne povrede! Grupa se ubrzo razbježala, a policija je, nedugo zatim, uhvatila jednog od njih na osnovu vozila kojim su huligani pobjegli.

- Muškarca starosti 62 godine napalo je više osoba. Brzom akcijom policije pronađeno je vozilo kojim su pobegli, a ubrzo je u Policijsku upravu Beograd priveden jedan mladić (21), koji se sumnjiči za nasilničko ponašanje. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati - rečeno je za Novosti iz MUP-a.

O ovom incidentu je upoznat i Ivan Lovrić, član pokreta "Grobarski treš romantizam", jedan od zaslužnih za nastanak umjetničkih djela na beogradskim ulicama na kojima su do minulog vikenda bili velikani srpskog glumišta, književnici, pjevači, sportisti - Duško Radović, Bora Todorović, Zoran Radmilović, Nada Knežević, Slobodan Aligrudić, Dragan Mance, Mija Aleksić... Lovrić vjeruje da bi sukob koji se dogodio na mjestu gde je bio naslikan Haris Brkić mogao da otkrije dio pozadine ove organizovane akcije.

- Čoveka koji je mislio da mu kradu motor dok su farbali mural, bakljama je napala ekipa od desetak ljudi. Sumnjamo da je reč o navijačima iz suprotnog tabora - rekao je Lovrić.

Inače, navijači Partizana su već krenuli u popravku uništenih murala, pa je Duško Radović ponovo zasijao punim sjajem, a isti je slučaj s još nekoliko murala.

Učitaj još novosti