22. 01. 2018 - 09:02
Izjava koja može ujediniti Balkan: Hoćete li da ostanemo...
907
Shares
Izjava koja može ujediniti Balkan: Hoćete li da ostanemo klozet Evrope i kopamo grobove deci?

SELEKTOR SRBIJE BEZ DLAKE NA JEZIKU

Izjava koja može ujediniti Balkan: Hoćete li da ostanemo klozet Evrope i kopamo grobove deci?

22. 01. 2018 - 09:02
0
Shares

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković dodatno je pojasnio izjavu da "očekuje podršku od braće Hrvata" i poručio da je pričao samo istinu koju mnogi ne smiju izgovoriti.

"Vidim da je moja izjava izazvala burne reakcije na svim stranama, ali znam šta sam rekao bez trunke kajanja. Šta kažem to i mislim. Živeli smo 40 godina kao braća, pomešane krvi, zajedničkih slava, Božića i Bajrama, bilo nam je lepo. Izrekao sam istinu koja ne sme da se kaže", objasnio je Cvetković za sajt RŠ.

Prema njegovim riječima događaje iz prošlosti ne treba zaboraviti, ali treba praštati zbog ljepše budućnosti.

"Hoćemo li ćutati i pokazati da smo mrtvi, samo toga nismo svesni, čekamo da nam jave? Hoćemo li našoj deci narednih 40 godina ostaviti pogrome, oluje, klanje ili pak pokazati da postojimo dajući im delić našeg srećnog detinjstva kada nismo znali za razlike među ljudima? Hoćemo li ih ostaviti u getima malih državica ili otvoriti širinu naše prošlosti kada su nam svi putevi u svetu bili otvoreni? Da li ćemo se zadovoljavati što ovakvi mali, ništavni, slepi, predstavljamo klozet Evrope? Ne, ne bi trebalo zaboravljati, ali treba praštati zbog budućnosti koja za našu decu na ovim prostorima zavisi samo od naše svesti".

Dodao je i da ga "ne zanimaju politika koja nas dijeli".

"Baš me briga za sve 'velikosrbe', 'velikohrvate', 'velikobošnjake' i 'velikoalbance', koji našoj i svojoj deci kopaju grobove", zaključio je selektor "orlova".

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti