22. 01. 2018 - 08:42
Jedan poziv sve promijenio: Neočekivan preokret u 'slučaju...
907
Shares
Jedan poziv sve promijenio: Neočekivan preokret u 'slučaju Džeko' pred ponoć

VELIKI TRANSFER U NAJAVI

Jedan poziv sve promijenio: Neočekivan preokret u 'slučaju Džeko' pred ponoć

22. 01. 2018 - 08:42
0
Shares

Roma je sinoć u derbiju remizirala kod Intera 1:1, a naš Edin Džeko igrao je do 84. minute. Mnogi smatraju da je to posljednji nastup Dijamanta u dresu Vučice.

Naime, Chelsea već neko vrijeme traga za napadačem koji će pojačati konkurenciju u samom vrhu napada, gdje je do sada Alvaro Morata poprilično usamljen.

Spominjala su se brojna imena, a navodno je Antonio Conte odlučio na kraju da to bude niko drugi do kapiten Bosne i Hercegovine.

Andy Carroll (West Ham), Islam Sliamani (Leicester), Peter Crouch (Stoke) i Ashley Barnes (Burnley) su samo neka od imena koja su povezivana s dolaskom na "Stamford Bridge".

Ipak, Conte smatra da mu je potreban znatno kvalitetniji napadač, koji sam može odlučivati bitne mečeve, te se Džeko čini kao idealan izbor.

Uz to, Morata je potpuno van forme. Nakon odličnog početka zapao je u krizu, te je u 24 meča postigao samo 10 golova. 

Iz Italije dolaze nam oprečne informacije, odnosno da je Džeko pristao na transfer, tj. da se ipak još dvoumi. Navodno je preostalo da se klubovi još dogovore.

"Daily Express" tvrdi da mukotrpni pregovori Chelseaja i Rome traju od petka. Rimski klub želi 28 miliona funti (31,7 miliona eura) za svog najboljeg strijelca.

Navodno su OPlavci spremni platiti taj iznos, ali Romin direktor Monchi pokušava izvući još ponešto. Britanci tvrde da Roma traži još pet miliona funti u vidu bonusa tokom Džekinog boravka na "Stamfrod Bridgeu".

Očekuje se pak da se klubovi uskoro dogovore, te da narednih dana Džeko i zvanično obuće plavi dres tima iz Londona.

Edin je u početku bio protiv selidbe iz Rima, gdje je s porodicom već kupio i kuću, ali su iz Chelseaja odriješili kesu i ponudili izuzetna sedmična primanja što ga je i natjeralo da promijeni odluku.

Navodno je Dijamant sve do duboko u noć bio uvjeren da ostaje u Vječnom gradu, a onda ga je Ambramovicheva "nemoralna" ponuda izbacila iz cipela. Sasvim sigurno da s nestrpljenjem ovaj transfer iščekuju i na Grbavici, gdje bi trebala stići značajna finansijska pomoć u pravi čas.

O transferu bh. kapitena uveliko se raspravlja u engleskim medijima. Tako je stručni komentator ESPN-a i nekadašnji igrač Liverpoola Steve Nicola dao zanimljiv komentar.

"Chelsea je u potrazi za kvalitetnim napadačem. Andy Caroll se povrijedio i tako odmah otpao. Sada je sva pažnja okrenuta ka Džeki. Roma je prošlog ljeta prodala Mohammeda Salaha Liverpoolu, a vjerujem da će u ovom prijelaznom roku prodati i Džeku u Chelsea. Smatram da bi Džeko napravio dobar potez ako bi se vratio u Premier ligu. Mislim da će ovaj transfer biti ozvaničen uskoro", poručio je Nicola.

Možda i najbolja potvrda toga da je Edin na pragu prelaska u London je i vijest koju su objavili italijanski mediji - Monchi uveliko traga za adekvatnom zamjenom. Roma bi navodno trebala dobiti Michy Batshuayija, ali potreban je klasični centarfor. 

Tako je, prema navodima italijanskih medija, već kontaktirana Fiorentina, a interes je pokazan za napadača Babacara koji je ove sezone u 17 mečeva postigao pet golova.

Sigurno je jedno - očekuju nas veoma uzbudljivi naredni dani...

Učitaj još novosti