21. 01. 2018 - 23:05
Već imamo transfer ljeta: Nespretno otkrio da sjajni fudbaler...
907
Shares
Već imamo transfer ljeta: Nespretno otkrio da sjajni fudbaler stiže na Bernabeu, s njim će itekako parirati Barci

SALAH BI MOGAO PUT MADRIDA

Već imamo transfer ljeta: Nespretno otkrio da sjajni fudbaler stiže na Bernabeu, s njim će itekako parirati Barci

21. 01. 2018 - 23:05
0
Shares

Predsjednik Reala Florentino Perez odlučan je da što više ojača tim. Evropski i španski prvak već je skoro se oprostio s odbranom naslova u Primeri, te je "gazda" spreman prodati i neke zvijezde.

Karim Benzema i Gareth Bale skoro su sigurni u rubrici odlasci, a mogli bi im se pridružiti i Ceballos, Kroos, Navas i još pojedini igrači Kraljeva.

Mnogo se nagađa o tome da su na meti Reala Harry Kane, Mauro Icardi, Timo Werner i brojni drugi. Ipak, čini se da Perez ima iznenađujućeg favorita.

Liverpoolov Muhamed Salah samo nekoliko sedmica nakon dolaska u Englesku je ponovo jako tražena roba, a Real Madrid je naglasniji u pričama oko Egipćanina.

Kraljevi su odbranili trofej Lige prvaka i bili su prvi klub u svijetu koji je to učinio, ali trenutno se nalaze na četvrtom mjestu u La Ligi, daleko iza Barcelone. Salah ima 24 godine, već je postigao 23 golova za Liverpool i u idealnoj je formi.

Mnogo špekulacija je u Engleskoj i Španiji izašlo na vidjelo kada je Salah u pitanju. Navodno se tvrdi da je Real Madrid zainteresiran za njega i da ga želi dovesti na ljeto – a igrač je poslije toga reagirao na društvenim medijima.

Objava koju je postavio Salah na arapskom jeziku, grubo je prevedena i glasi: “Mnogo je glasina koje nisu tačne u posljednje vrijeme i neće biti komentara na njih.”

“Pa, čuo sam toliko glasina da mi to više i ne smeta”, rekao je Salah i nastavio: “U Liverpoolu se jako dobro postupaju prema meni i u ovom trenutku, ja pripadam Liverpoolu i sretan sam na Anfieldu.”

Ipak, ovaj transfer bi se vrlo lako mogao realizovati na ljeto. Tome u prilog ide i gostovanje predsjednika Fudbalskog saveza Egipta Hami Amo Rida na nacionalnoj televiziji, gdje je večeras otkrio da postoje realne šanse da Salah sljedeće sezone zaigra u Realu. Naime, On tvrdi da se sprema ponuda sa "Santiago Bernabeua".

Učitaj još novosti