21. 01. 2018 - 21:00
Jubilarni 200. olimpijski „As exkluziv sa Muhamedom Bikićem“...
907
Shares
Jubilarni  200. olimpijski „As exkluziv sa Muhamedom Bikićem“ na TV Alfa

POSVEĆEN OLIMPIJADI 1984.

Jubilarni 200. olimpijski „As exkluziv sa Muhamedom Bikićem“ na TV Alfa

21. 01. 2018 - 21:00
0
Shares

Jubilarni  200. olimpijski „As exkluziv sa Muhamedom Bikićem“ na TV Alfa bio je posvećen Olimpijadi u Sarajevu, a kadrovi za specijalnu emisiju, za koju govore i sami učesnici 14. ZOI,  snimani su na olimpijskim borilištima, na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase, Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch, olimpijskoj Skenderiji, Bjelašnici i  Jahorini, te olimpijskom Trebeviću i Igmanu.

„Sve je krenulo još marta 2014. godine s legendarnim Ivicom Osimom i Safetom Sušićem koji je skoro iz studija otišao na Mundijal u Brazil. Mehmed Baždarević odmah je nakon imenovanja bio i studio, kao i što će biti Robert Prosinečki. Inače, u emisiji su gostovala skoro sva najpoznatija imena bh. sporta, što nekadašnja, što sadašnja. I evo sada smo prešli i jubilarno 200. izdanje“.

olimpijska-najava
Protekla 2017. godina za Bikića bila je veoma uspješna. Dobitnik je Specijalne nagrade za medijsku promociju Olimpijskih vrijednosti od strane Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, kao i niz drugih priznanja, a njegova treća knjiga "sportskivremeplov.ba" doživjela je i treće dopunjeno izdanje. 

„U životu sam dobio mnoge nagrade, diplome i priznanja, ali nagrada za medijsku promociju olimpijskih vrijednosti, najdraža mi je, jer ipak sam ja olimpijski dječak iz olimpijskog Sarajeva koji godinama kroz emisije i knjige promovira sportski, olimpijskih duh“. 

A Bikićeva treća knjiga „Sportski vremeplov“, nastala je po istoimenoj emisiji, a govori o velikanima bh. sporta, sportskim djelatnicima koji su svojim uspjesima postali i ostali dio sportske historije ovdašnjih prostora, te proslavili našu zemlju širom svijeta. 

„Premijera trećeg izdanja bila je u Las Vegasu, zatim jubilarna 20. promocija u Chicagu. U proteklom periodu, od kako je ugledala svijetlo dana, pored promocija u Americi, knjiga je predstavljena u Sarajevu (dva puta), Zavidovićima (dva puta), Visokom (dva puta),  Travniku (dva puta), Bugojnu, Brezi, Mostaru, Zenici, Plavu (Crna Gora), Travniku, Kaknju, Odžaku, Ilijašu, Tuzli, Goraždu, Varešu, Jajcu i Bihaću“, kaže Bikić. 

Učitaj još novosti