21. 01. 2018 - 16:55
Lazio ispratio Chievo sa pet pogodaka, Quagliarella srušio...
907
Shares
Lazio ispratio Chievo sa pet pogodaka, Quagliarella srušio Fiorentinu

SERIE A

Lazio ispratio Chievo sa pet pogodaka, Quagliarella srušio Fiorentinu

21. 01. 2018 - 16:55
0
Shares

Ekipa Lazija sa čak 5:1 savladala je Chieva u popodnevnom terminu Serije A.

Lazio je brzo došao do vodstva, u 23. minuti Luis Alberto je iskoristio asistenciju Marušića i pogodio za 1:0. Ipak, samo dvije minute kasnije, Pucciarelli je iskoristio asistenciju Ivana Radovanovića za 1:1.

U 32. minuti, Sergej Milinković-Savić je ponovo heroj Lazijala, Srbin je preciznim udarcem iz prve pogodio bliži ugao za vodstvo Rimljana od 2:1.

Udarac za Lazio uslijedio je odmah poslije tog gola, pošto je najbolji strijelac Ciro Immobile morao da napusti teren zbog povrede, a zamijenio ga je Felipe Anderson.

Sredinom drugog poluvremena, nova majstorija, još ljepša u režiji Sergeja, volej udarcem rješava pitanje pobjednika za 3:1 i potom zasluženo napušta teren nekoliko minuta kasnije i dobija ovacije Olimpica.

U finišu utakmice Bastos i Nani su postigli golove za ubjedljivih 5:1 i skok Lazija na treće mjesto na tabeli.

Senad Lulić je kao kapiten Lazijala na terenu proveo 64. minute.

Ubjedljive pobjede zabilježili su Sampdoria, Bologna i Crotone. Sampdorija je kao domaćin razbila Fiorentinu rezultatom 3:1, a blistao je veteran Fabio Quagliarella koji je postigao hat-trick.

Bologna je pobijedila prežaljeni Benevento rezultatom 3:0. Crotone je u derbiju začelja kao gost pobijedio Veronu rezultatom 3:0.

U preostala dva meča, Sassuolo i Torino su remizirali 1:1, a identičan rezultat bio je i na meču Udinese - SPAL.

Učitaj još novosti