21. 01. 2018 - 14:45
Prije tri godine želio je odustati od rukometa, a danas ga...
907
Shares
Prije tri godine želio je odustati od rukometa, a danas ga slavi kompletna Hrvatska

IVAN STEVANOVIĆ

Prije tri godine želio je odustati od rukometa, a danas ga slavi kompletna Hrvatska

21. 01. 2018 - 14:45
0
Shares

Ivan Stevanović ponovno je briljirao protiv Norveške. Golman hrvatske rukometne reprezentacije posebno je motiviran protiv svjetskih doprvaka, koje je srušio sa 17 odbrana u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Riju, a sinoć je u zagrebačkoj Areni ponovno bio odlučujući protiv ekipe Christiana Bergea s 14 odbrana. 

"Puno mi ovo znači. Malo ti treba da se otvori, neki put te i lopta treba pogoditi. Nama je ovo bila presudna utakmica. Bilo je fantastično. Hvala ljudima što su došli u ovakvom broju, bio je spektakl", naglasio je nakon velike pobjede. 

Dobio je ovacije s tribina, a na kraju utakmice Manuel Štrlek predao mu je priznanje za igrača utakmice. Nastavak je to prekrasne priče kada se zna da je Stivi prije svega tri godine branio u Zametu i s 29 godina se razmišljao okrenuti fakultetu. No, sve je promijenilo u jednom trenutku...

"Već sam se mislio posvetiti fakultetu i uhvatiti se nekog posla. I onda smo sa Zametom pobijedili favorizirani Nexe desetak razlike, ušli u finale i nakon toga su me iz Zagreba pozvali da dođem. Zagreb je u to vrijeme promijenio politiku, okrenuo se domaćim, jeftinijim igračima i Filip Ivić i ja smo praktički ni krivi ni dužni dobili veliku priliku. Od tada smo tandem, nadopunjavamo se, a sve četiri godine smo i cimeri", otkrio je golman 2016. godine.

Nakon toga je nastavio napredovati i od prvog poziva u reprezentaciju danas praktički postao prvi golman Hrvatske. U svakoj prilici skromno naglašava kako samo želi pomoći ekipi, a to je maestralno uradio protiv Norveške, pa se svi u Hrvatskoj nadaju da bi to mogao ponoviti i protiv Francuske u srijedu.

"Moram braniti, takav je naš posao - ili si pukovnik ili pokojnik. No, s kritikama se dobro nosim, što ću drugo. Što se tiče Francuza, moramo odigrati utakmicu kao protiv Norveške, možda na još manji broj golova. Svi su vidjeli kako je branio Gerard u prošlom susretu za njih. Ipak, imamo četiri dana za odmor i pripremti ćemo se za njih", zaključio je Stevanović. 

(Index.hr)

Učitaj još novosti