21. 01. 2018 - 13:28
Prosinečki okupio igrače: Svi će imati šansu da se pokažu,...
907
Shares
Prosinečki okupio igrače: Svi će imati šansu da se pokažu, nadam se da će biti kandidata za A selekciju

POČELE PRIPREME

Prosinečki okupio igrače: Svi će imati šansu da se pokažu, nadam se da će biti kandidata za A selekciju

21. 01. 2018 - 13:28
0
Shares

U Trening centru NS/FS BiH u Zenici danas su se okupili igrači koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na utakmicama sa Sjedinjenim Američkim Državama i Meksikom u Los Angelesu i San Antoniu.

To je prva rerezentativna akcija sa novim selektorom Robertom Prosinečkim koji se u Zenici obratio predstavnicima medija:

„Veseli me što imamo dvije jake utakmice u SAD-u i vidjećemo do polaska koliko su igrači spremni i ko može putovati u Ameriku. Selektor „U-21“ selekcije Vinko Marinović mi je mnogo pomogao oko tima. Imamo tri dana za upoznavanje. Pokazaćemo igračima koji su naši zahtjevi prema njima. Svi će imati šansu da se pokažu i nadam se da će biti tu kandidata za „A“ reprezentaciju i u budućnosti. U Trening kampu imamo sve što nam je potrebno da se pripremimo za predstojeće utakmice.“

Marijan Ćavar koji je ove zime iz Zrinjskog prešao u Eintracht iz Frankfurta našao se prvi put na spisku „A“ reprezentativaca.

„Nova godina nije mogla bolje početi za mene. Dobio sam poziv u reprezentaciju i potpisao ugovor sa Eintrachtom. Nastaviću i dalje da radim i nadam se da će biti još bolje. Na svakom treningu se maksimalno trudim i pokušaću na taj način da se nametnem selektoru. Pred nama su dvije dobre utakmice i vjerujem se da ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu“, rekao je Ćavar.

Priliku da debituje za „A“ selekciju imaće i iskusni napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović koji je na pitanje novinara o pozivu u 32. godini rekao:

„Godine nisu bitne. Možeš igrati ili ne možeš. Čast i privilegija mi je što sam pozvan u reprezentaciju i nadam se da ću ovaj poziv opravdati. Moramo u ovim utakmicama pružiti 100% svojih mogućnosti i pokazati da i u Premijer ligi BiH ima igrača na koje se može računati za „A“ tim.“

Učitaj još novosti