21. 01. 2018 - 13:12
Dogovoren spektakl: Ovo je narednik protivnik Miočića, to se...
907
Shares
Dogovoren spektakl: Ovo je narednik protivnik Miočića, to se dugo čekalo

WHITE UBIJEĐEN

Dogovoren spektakl: Ovo je narednik protivnik Miočića, to se dugo čekalo

21. 01. 2018 - 13:12
0
Shares

Stipe Miočić sinoć je postao prvi borac u historiji teške kategorije sa tri odbrane naslova nakon pobjede nad Francisom Ngannouom.

Miočić je još prije same borbe poručio da osjeća manjak poštovanja od strane UFC-a pa ni ne čudi što nakon borbe nije dopustio predsjedniku te organizacije Dani Whiteu da mu stavi pojas oko struka.

Ipak, White je nakon okršaja u Bostonu morao priznati da je Miočić najveći teškaš u historiji.

"Tako je. Kada imate pojas i najviše odbrana u povijesti, kada imate takvu statistiku teško je ne zvati ga najboljim ikad."

Borilački svijet sada najviše zanima protiv koga će Stipe braniti naslov prvaka. White je otkrio protiv koga ga želi gledati. Smatra da bi najbolje bilo upariti pobjednike dvije glavne bostonske borbe, odnosno prvaka poluteške (Daniela Cormiera) i teške kategorije (Stipu Miočića).

"Danielu se ne sviđa ideja o odlasku u teškaše zbog njegovog odnosa s Cainom Velasquezom, no ne vidim problem u tome. On može otići i boriti se u tešku kategoriju i osvoji li pojas, može ga ostaviti kada se Cain vrati. Mislim kako bi borba njega i Stipe bila sjajna stvar i nešto jako zanimljivo za pogledati. Uvijek postoje dobri izazivači u teškoj, no mislim kako je to borba koju bi ljudi voljeli pogledati", otkrio je White.

Miočić i Cormier su odlični prijatelji i samo rijetki vjeruju da će ih White nagovoriti na okršaj. Ipak, njemu su uspijevala i veća čuda...

Učitaj još novosti