21. 01. 2018 - 10:12
Mladi Britanac Edmund u prvom četvrtfinalu GS u karijeri
907
Shares
Mladi Britanac Edmund u prvom četvrtfinalu GS u karijeri

BOLJI OD SEPPIJA

Mladi Britanac Edmund u prvom četvrtfinalu GS u karijeri

21. 01. 2018 - 10:12
0
Shares

Kyle Edmund ostvario je najveći uspjeh u karijeri i plasirao se u četvrtfinale nekog Grand Slama. U četvrtom kolu Australian Opena Britanac je savladao Italijana Andreasa Seppija sa 6:7 (4:7), 7:5, 6:2, 6:3.

Drugi put u karijeri je 23-godišnji Edmund igrao četvrto kolo nekog od najvećih turnira (prethodno poražen od Đokovića na US Openu 2016. godine), pa ne čudi da u prvom setu nije gađao forhendom onako kako je želio. Ipak, prilično čvrsto je igrao na svoj servis, pa je spasio i pet brejk lopti Seppija u osmom gemu.

Italijan je, također, pokazao dobru igru,kretao se brzo, a prvim udarcem u poenu je stvarao značajnu prednost u razmjenama. U dodatnom gemu prvog seta je na iskustvo dobio posljednja dva poena i to na servis rivala.

Ipak, u nastavku je Britanac preuzeo inicijativu. Udarao je snažno sa osnovne linije, napravivši čak 63 vinera i 25 as servira. Sa dosta samopouzdanja je igrao Edmund, bio je sigurniji. U prilog svemu tome išla je i dobra igra, snažni i precizni udarci, te dobra reakcija na servis rivala.

Koliko je Britanac bio dominantan kada je servirao govori i podatak da je, poslije prvog seta, dozvolio rivalu da dođe do još samo jedne brejk lopte.

U prvom četvrtfinalu u karijeri trenutno 49. teniser svijeta igraće protiv boljeg iz duela Dimitrov - Kyrgios.

Učitaj još novosti