18. 01. 2018 - 15:02
Ronaldinho napisao "oproštajno pismo" fudbalu i doslovno...
907
Shares
Ronaldinho napisao

LEGENDA ODLAZI U PENZIJU

Ronaldinho napisao "oproštajno pismo" fudbalu i doslovno "zapalio" društvene mreže

18. 01. 2018 - 15:02
0
Shares

Ronaldinho Gaucho objavio je da je i definitivno došao kraj. Čarobnjak je rekao konačno zbogom aktivnom igranju nogometa. Dva puta je bio najbolji igrač svijeta, osvojio je dva puta Primeru, dva puta Super kup Španije, jednu Ligu prvaka, Seriju A, Copa Libertadores i Svjetsko prvenstvo. Ipak, najviše od svega nas je zabavljao igrajući nogomet, bilo je uživanje gledati ga.

Legendarni brazilski nogometaš i jedan od najboljih svih vremena, Ronaldinho, završio je u utorak i zvanično svoju profesionalnu karijeru. To je saopštio brazilskim medijima.

Posljednju sezonu odigrao je u Flumineseu još 2015. godine. Sada je riješio da kaže konačno zbogom fudbalu i to je napisao na Instagramu. Objavu prenosimo u cijelosti:

"Hvala ti Bože za ovaj život što si mi dao, porodicu, prijatelje i moju profesiju. Poslije skoro tri decenije posvećenosti fudbalu, ja sam rekao zbogom mom najvećem snu, snu koji se ostvario. Radio sam ono što volim skoro 20 godina profesionalno i još 10 godina kao dječak. Živio sam intenzivno ovaj dječiji san, svaki momenat, putovanja, pobjede, porazi, himna, ulazak u tunel, svlačionicu, na teren, kopačke koje sam koristio, dobre i loše lopte, priznanja koja sam ostvario, zvijezde s kojima sam igrao, oni kojima sam se divio i oni koji i dalje igraju i kojima se i dalje divim!

U svakom slučaju, sve je bilo fenomenalno. Moj otac i porodica su me podržavali mnogo da stignem ovdje, to je bio timski napor. Došli smo do kraja prve staze, ove predivne priče.

Znate me i i znate da sam stidljiv i da nemam naviku puno pričati, ali moram se zahvaliti od srca, iz duše, za sve što sam uradio i volio, svim trenerima, saigračima, vođama, navijačima koji su bili za i protiv mene, vozačima autobusa, dječacima koji skupljaju lopte, garderoberima, sudijama, novinarima... Hvala vam što smo ovu priču napravili zajedno. Bez vas ne bi bilo moguće.

U martu ću zvanično objaviti kako će izgledati oproštaj i kakav će biti sljedeći korak. Za sada, ovo je moja zahvalnost. Hvala vam mnogo što ste bili izvor moje inspiracije, i saradnici u mnogim pobjedama. Hvala vam za poruke podrške". 

Učitaj još novosti