18. 01. 2018 - 11:23
Otkriveni tajni dokumenti, tužilaštvo na potezu: Barca na...
907
Shares
Otkriveni tajni dokumenti, tužilaštvo na potezu: Barca na Neymaru zaradila samo 17 miliona eura, mogla bi se naći u velikim problemima!

EL MUNDO

Otkriveni tajni dokumenti, tužilaštvo na potezu: Barca na Neymaru zaradila samo 17 miliona eura, mogla bi se naći u velikim problemima!

18. 01. 2018 - 11:23
0
Shares

Barcelona je na Neymaru zaradila daleko manje nego što javnost zapravo misli. Tačnije, Španci su prodajom Brazilca PSG-u za 222 miliona eura zaradili samo 17 miliona eura!

Otkrio je to "El Mundo" na osnovu dokumenata koje je Neymarov otac dao na uvid na suđenju u Brazilu, a kojima su oni došli u posjed.

Naime, iako se u početku mislilo da je Brazilac stigao na Camp Nou za 57, kasnije je Barcelona potvrdila da ga je platila 86 miliona eura.

Međutim, čini se kako ni to nije istina. Ponovo se lagalo oko cijene, a Neymarov otac je ponudio dokumente koji otkrivaju pravu istinu. Santos je za Neymara dobio od Katalonaca 134 miliona eura, ali je to zataškano kako bi se platila manja provizija DIS-u.

DIS, agencija koja je imala pravo na 40% vlasništva na Neymara, je nakon transfera optužila Brazilca, Santos i Barcelonu da su zataškali pravu cijenu transfera kako bi njima platili manje. A dokumenti koji su procurili dokazuju da su u pravu.

Kada se u visinu transfera uračuna plaća koju je Neymar imao u Barceloni, dolazi se do cifre od 205 miliona eura. Dakle, Neymar je Barcelonu ukupno koštao preko 200 miliona. 

Astronomskom prodajom PSG-u, oni su tako zaradili 'mizernih' 17 miliona eura.

Još uvijek nije potvrđeno je li brazilsko tužilaštvo ovaj dokument priznalo kao dokazni materijal, ali ako ga odluči prihvatiti, Barcelona bi se mogla naći u velikim problemima...

Učitaj još novosti