18. 01. 2018 - 10:09
Dani strepnje za bh. rukomet: Hoćemo li se uopće naći u...
907
Shares
Dani strepnje za bh. rukomet: Hoćemo li se uopće naći u žrijebu za baraž?!

NE NAZIRE SE KRAJ 'SLUČAJU NUIĆ'

Dani strepnje za bh. rukomet: Hoćemo li se uopće naći u žrijebu za baraž?!

18. 01. 2018 - 10:09
0
Shares

Dani su strepnje za sve ljubitelje rukometa u Bosni i Hercegovini. Umjesto da nakon veličanstvene pobjede protiv Švicarske slavimo baraž, zbog administrativne pogreške uši smo uperili ka krovnoj kući evropskog rukometa (EHF) u Beču, iz koje osluškujemo najnovije vijesti u vezi sa slučajem "Nuić". 

Uredne prijave

Kao i kompletna bh. javnost, i selektor "Zmajeva" Bilal Šuman s nestrpljenjem očekuje konačan rasplet.  

Selektor je potvrdio da najveću odgovornost snosi delegat meča Darko Rapenšek.

- Mi smo uredno prijavili 16 igrača i dali sve pasoše delegatu Repenšeku. Slovenac je prilikom prekucavanja spiska iz samo njemu znanih razloga izostavio Nuića. S obzirom na to da printer u jednoj od kancelarija u Mejdanu nije radio, Repenšek je spisak spasio na USB i odnio ga u drugu kancelariju i isprintao službeni zapisnik na kojem nije bilo Nuića. Kako se to dogodilo, zaista ne znam - rekao je Šuman.

Priznao propust

Šuman je potom dodao kako je delegat Repenšek i zvanično priznao grešku u krovnoj rukometnoj kući EHF-u.

Repenšek je u sjedište EHF-a u Beču poslao sve zvanične dokumente, među kojima je i tehnički zapisnik, gdje je i sam priznao svoju grešku, a zvaničnici EHF-a provjeravaju izvještaje kako bi odlučili o narednim koracima, piše "Avaz".

Okončati sagu 

Pitali smo selektora bh. "Zmajeva" zna li kada bi odluka mogla biti donesena.

- Nisam upoznat kada bi to moglo biti, ali očekujem da će se ova saga završiti što prije. Kao što znamo, finale Svjetskog prvenstva u rukometu je 28. januara, kada bismo trebali saznati potencijalne protivnike. Ja sam uvjeren da neće biti nekih presedana u odluci EHF-a i da ćemo biti u žrijebu, jer smo to zaslužili - zaključio je Šuman.

Učitaj još novosti