18. 01. 2018 - 09:58
Englezi napravili cirkus s video tehnologijom: Sudija ni nakon...
907
Shares
Englezi napravili cirkus s video tehnologijom: Sudija ni nakon pregleda snimke nije vidio penal, iako je i protivnički igrač priznao faul

FA KUP

Englezi napravili cirkus s video tehnologijom: Sudija ni nakon pregleda snimke nije vidio penal, iako je i protivnički igrač priznao faul

18. 01. 2018 - 09:58
0
Shares

Chelsea je sinoć u Londonu u ponovljenoj utakmici FA kupa tek nakon jedanaesteraca uspio slomiti Norwich 5:3 (1:1) i plasirati se dalje. Iako je Chelsea nastavio krizu, nakon utakmice se najviše pričalo o VAR-u kojeg Britanci koriste od početka godine.

Naime, utakmica je mogla biti odlučena puno ranije da se sudac odlučio 'posavjetovati' s video tehnologijom. Wilian je pao u kaznenom prostoru, Plavci su tražili jedanaesterac, ali je sudac Brazilcu dao žuti za simuliranje.

Ponovljena snimka je pokazala kontakt, a čak je i defanzivac koji ga je srušio, Timm Klose nakon utakmice priznao da je sudac trebao pokazati na bijelu tačku.

"Mislim da je bio penal. Ako ću biti potpuno iskren, mislim da sam ga srušio", rekao je Klose.

Dakle, iako je sudac na raspolaganju imao sve moguće resurse - pogriješio je. 

Naravno, to se nije svidjelo ni Antoniju Conteu.

"Mislim da moramo napredovati ako želimo koristiti novi sistem. Danas smo na utakmici imali jasnu situaciju oko Williana na početku prvog produžetka. Situacija je bila jasna, gledao sam je i bio je čisti penal. Ali nisam zbog toga nezadovoljan sučevom odlukom. Sudac je prebrzo zaključio i kaznio Williana, izgledalo je kao da uopće nije sumnjao u svoju odluku", rekao je Conte nakon utakmice pa dodao:

"Umjesto toga je morao sačekati i posavjetovati se s pomoćnikom, osobom koja je pratila što se događa, a onda, ako je i on 100% siguran da je bilo simuliranje, daje žuti Willianu."

"Talijani su prije uvođenja VAR-a isprobavali novi sustav, vježbali su i broj pogrešaka se smanjio otkako se VAR koristi. Ako se on neće koristiti za sumnjive situacije, onda njegovo uvođenje nije pravo rješenje", zaključio je Talijan.

Chelsea će se u četvrtom kolu FA kupa susresti s Newcastle Unitedom, a utakmica je na rasporedu 28. januara.

Učitaj još novosti