18. 01. 2018 - 13:35
'Faraon' izazvao 'potres' na Apeninima: Ovim transferom...
907
Shares
'Faraon' izazvao 'potres' na Apeninima: Ovim transferom razljutit će sve navijače Vučice

NA METI NAPOLIJA

'Faraon' izazvao 'potres' na Apeninima: Ovim transferom razljutit će sve navijače Vučice

18. 01. 2018 - 13:35
0
Shares

Gerard Deulofeu sve je bliže odlasku u Napoli koji bi ga doveo na posudbu s pravom otkupa ugovora. Za posudbu bi platili 17 miliona eura.

Također, vodeća ekipa Serie A rado bi u svoje redove dovela i El Shaarawyja iz Rome. Egipćanin s italijanskim pasošem pred petim je angažmanom na Apeninima, tvrde tamošnji mediji.

El Shaarawy je karijeru započeo u redovima Genoe, da bi 2011. prešao u redove Milana. U dresu Rossonera proveo je pet godina, a 2016. uslijedio je potpis za Romu.

Ove sezone upisao je 16 nastupa u Seriji A, postigao četiri gola, a sada se prema pisanju italijanskih medija nalazi na blizu prelaska u Napoli.

Napolitanci žele dodatno ojačati svoje redove u ovom prijelaznom roku, kako bi bili što konkurentniji Juventusu u borbi za Skudeto.

Eventualni transfer El Shaarawyja izazvao bi pravi potres u Italiji, a preostaje nam da vidimo da li će Roma prodati svog ofanzivca jednom od glavnih konkurenata u borbi za plasman u Ligu prvaka.

Bio bi to peti klub za naturalizovanog Italijana na Apeninina, jer je pored Genoe, Milana i Rome, jednu sezonu proveo i na posudbi u Padovi.

Učitaj još novosti