17. 01. 2018 - 22:21
Goropadna Slovenija razbila Crnu Goru za plasman u drugi krug,...
907
Shares
Goropadna Slovenija razbila Crnu Goru za plasman u drugi krug, Danci savladali Špance

EVROPSKO PRVENSTVO

Goropadna Slovenija razbila Crnu Goru za plasman u drugi krug, Danci savladali Špance

17. 01. 2018 - 22:21
0
Shares

Rukometna reprezentacija posljednja je izborila drugi krug Evropskog prvenstva u Hrvatskoj uvjerljivom pobjedom nad Crnom Gorom. A Danci su dohvatili prve bodove za novu grupu slavljem nad Špancima.

Sve do danas nije bilo poznato da li će Slovenci odustati od nastavka učešća na Evropskom prvenstvu jer smatraju da su drastično oštećeni, a kada je bilo najpotrebnije demolirali su Crnu Goru s 28:19.

Ipak, selekcija Veselina Vujovića u drugi krug prenosi samo jedan bod, onaj protiv Njemačke, a budući da su Crnogorci ispali i ovaj trijumf se ne računa u nastavku takmičenja.

Slovenija je znatno lakše od očekivanog savladala Crnu Goru, a na poluvremenu je bilo minimalnih 14:13.

U nastavku potpuno druga priča, rastrčani Slovenci su bili dominanti, a pitanje pobjednika riješeno je čak desetak minuta prije kraja. Najefikasniji u pobjedničkim redovima bio je Marguc sa šest golova koliko je postigao i Ševaljević u protivničkom timu.

U drugom susretu večeri Danska je savladala Španiju s 25:22. Skandinavci su tako izborili prve bodove za drugi dio takmičenja. Peter Balling Christensen zabio je čak osam golova za Dansku, Mikkel Hansen dodao je šest, koliko je imao i najbolji španski strijelac Alex Dujšebajev.

Po dva boda iz te grupe dalje prenose i Španci i Česi, koji su ranije savladali Mađarsku 33:27. Makedonci su tako vodeći u skupini II i tu se svi nadaju mjestu u polufinalu.

Učitaj još novosti