17. 01. 2018 - 18:54
Velikani se opraštaju od 'zubatog genijalca', ali niko ni...
907
Shares
Velikani se opraštaju od 'zubatog genijalca', ali niko ni približno kao Realova legenda

IKER CASILLAS DIRNUO SVE

Velikani se opraštaju od 'zubatog genijalca', ali niko ni približno kao Realova legenda

17. 01. 2018 - 18:54
0
Shares

"Ronaldinho je bio nadareniji od Messija i Ronalda. Bio je prirodan talenat. Kada bi mu dali loptu u noge, potezi i golovi koji su uslijedili kao da su s drugog svijeta."

Tako je 2016. o Ronaldinhu (37) govorio njegov bivši saigrač Deco.

On nije igrao nogomet, on se igrao: Natjerao ih je da mu plješću iako su ga mrzili, a jedino on je mogao osramotiti Pirla, Scholesa, Carlosa i Gerrarda

Brazilski čarobnjak je jučer objavio kraj karijere, a sa sigurnošću možemo reći da odlazi čovjek koji je promijenio percepciju što nogometaši mogu. Radio je s loptom što je htio, kad je htio, poteze s malog nogometa prenio je na veliki teren.

"Čudili smo kako je moguće da je toliko talenta u jednom tijelu", priča Kevin Prince Boateng, dok Eidur Gudjohnsen smatra da je Ronaldinho rušio zakone fizike.

"Kada igrate s njim i vidite što radi s loptom, ništa vas ne može iznenaditi. Jednog dana možda natjera loptu da progovori!"

Zbog sjajnih poteza poklonio mu se i Santiago Bernabeu 2005.

"Nikad neću to zaboraviti jer uistinu se rijetko dogodi da vas tako isprate navijači najvećeg rivala", rekao je tada Ronaldinho.

Mnogi su uvjereni da je mogao napraviti puno veću karijeru, ali osvojio je Svjetsko prvenstvo, Copa Americu, Copa Libertadores i Ligu prvaka. On žali samo za jednim.

"Volio bih da sam mogao igrati više s Messijem, sretan sam što sam mu pomogao na počecima karijere i što sam asistirao za njegov prvi gol", govori Brazilac, kojem se danas poklonio i veliki rival Iker Casillas.

"Zbog tebe sam patio, ali kao nogometni zaljubljenik uživao sam u tvom nogometu", poručio mu je Casillas.

Šteta što je posljednje tri godina uglavnom više igrao iz zabave, nego ozbiljan nogomet, no igrač je koji je u doba korupcije, pohlepe i negativnosti, pokazao da nogomet može biti zabava i zbog toga njegov osmijeh dok mu je lopta u nogoma nikad nećemo zaboraviti.

Učitaj još novosti