16. 01. 2018 - 09:23
Ne zna se ni ko pije, ni ko plaća: Alexis dobio novu ponudu, i...
907
Shares
Ne zna se ni ko pije, ni ko plaća: Alexis dobio novu ponudu, i to još bolju od Unitedove!

SKY SPORTS

Ne zna se ni ko pije, ni ko plaća: Alexis dobio novu ponudu, i to još bolju od Unitedove!

16. 01. 2018 - 09:23
0
Shares

Man. City se povukao iz trke za potpis Alexisa Sancheza. "Građani" ne planiraju da ispune zahtjeve uprave Arsenala i agenta čileanskog fudbalera, a smatraju i da bi dolazak novog napadača u januaru poremetio balans u ekipi.

Tako je postalo jasno da će Alexis karijeru nastaviti u redovima Manchester Uniteda, koji je za samo par dana postao prvi favorit za njegov potpis.

Oni su spremni da plate Arsenalu i Sanchezovom agentu koliko treba, nije im problem i da Čileanca načine jednim od najplaćenijih igrača u Premijer ligi, ali izgleda da još ništa nije gotovo.

Kako ekskluzivno prenosi "Sky Sports", sada je ozbiljno interesovanje za Sancheza pokazao i Chelsea.

"Plavci" su u tekućem prelaznom roku već doveli Rossa Barkleya, a nakon remija sa Leicesterom Antonio Conte je izgleda shvatio da će morati da pojača i ofanzivu.

Morata je u lošoj formi, sve slabije igra i Eden Hazard pa je izgleda Conte naložio upravi da se uključi u trku za potpis bivšeg igrača Udinesea i Barcelone, pogotovu jer je iz trke i zvanično ispao City.

Chelsea je, navodno, spreman ponuditi i više od onoga što je United spremio za Alexisa. City nije bio raspoložen za više od 25.000.000 eura, United bi čak mogao da ide i preko onih 70.000.000 koje je City nudio ljetos tako što će Arsenalu ponuditi 40.000.000 eura i Henrikh Mkhitaryana, a Chelsea je spreman da ide i preko te sume! 

Učitaj još novosti