15. 01. 2018 - 14:50
Kako su susjedni mediji ispratili veliki Džumhurov trijumf:...
907
Shares
Kako su susjedni mediji ispratili veliki Džumhurov trijumf: Najluđi tenisač pobijedio epskim preokretom uz nogometno navijanje

BOSANSKI DERNEK U MELBOURNEU

Kako su susjedni mediji ispratili veliki Džumhurov trijumf: Najluđi tenisač pobijedio epskim preokretom uz nogometno navijanje

Index.hr
15. 01. 2018 - 14:50
0
Shares

Damir Džumhur poznat po genijalnim potezima, ali i najtanjim živcima na Touru i nevjerojatnim "temperamentnim" ispadima, zajedno s njegovim navijačima priredio je spektakl u prvom kolu Australian Opena.

Sarajlija je u meču protiv Paola Lorenzija i pobjedi (3:6, 2:6, 7:6, 6:2, 6:4) pokazao baš sve od njegovih navedenih karakteristika, a kao i uvijek kada je riječ o Džumhuru, našao se tu i pokoji bonus. 
 
Džumhur ih je gledateljima servirao na "terenu za poslugu", neuglednom igralištu jednog od četiri najuglednija turnira.
 
U bezveznom okruženju trajao je međutim pravi bosanski dernek, na terenu i tribinama.

Džumhur je igrao protiv suparnika, linijskih sudaca koji su stalno griješili, zatim glavnog suca s kojim se stalno svađao, pa ozljede noge i konačno, njegova najvećeg neprijatelja - samog sebe. 
 
Sve ove protivnike Džumhur je spektakularno pobijedio. Velikim preokretom, nakon što je izgubio prva dva seta i poslije četiri sata igre. 
 
Pri tome je, dok je razbijao rekete i svađao se sa svima, imao veliku podršku navijača. Brojni Bosanci koji žive u Australiji došli su navijati za sportskog heroja njihove zemlje koji je u rujnu prošle godine u Sankt Peterburgu donio prvi trofej na Touru za Bosnu i Hercegovinu.
 
Džumhur je uživao pravu navijačku podršku, uz skandiranje i pjesme kao na nogometnoj utakmici. Kako vidite i njegovi navijači izgledaju poput ultrasa sa stadiona:

Ali u trenucima krize, a kod živčanog Džumhura koji je stalno na rubu ili preko ruba incidenta to je permanentno stanje, najviše mu je pomagala jedna navijačica.
 
Kao što možete čuti u dolje priloženom videu, dok je Džumhur ludio i svađao se sa svima, s tribina mu je stalno dovikivala brižne savjete, kao da su majka i sin na treningu, a ne tenisač i gledateljica na Grand Slamu pred cijelim svijetom.
 
Mečevi Damira Džumhura uvijek su šou, ali njegovom i zaslugom bosanskih navijača i jedne navijačice, ovaj je bio poseban spektakl.

Učitaj još novosti