15. 01. 2018 - 08:41
Dilema više nema: Messi je najbolji svih vremena, Argentinac...
907
Shares
Dilema više nema: Messi je najbolji svih vremena, Argentinac oborio nestvaran rekord!

PRIMERA

Dilema više nema: Messi je najbolji svih vremena, Argentinac oborio nestvaran rekord!

15. 01. 2018 - 08:41
0
Shares

Derbi 19. kola La Lige na Anoeti su odigrali Real Sociedad i Barcelona, koja je posljednju ligašku pobjedu u San Sebastianu upisala prije više od deset godina. Iako je Sociedad poveo 2:0, Barca je preokrenula utakmicu i golovima Paulinha, Suareza i Messija slavila s 4:2 te tako ostala jedina neporažena ekipa u ligama petice.

messi

Konačan rezultat je u 85. minuti nakon sjajno izvedenog slobodnog udarca postavio Messi svojim 17. prvenstvenim golom. Isto tako, Argentincu je ovo bio 366. ligaški pogodak u karijeri, a time je na vječitoj listi prestigao Gerda Mullera, koji je u razdoblju od 1964. do 1979. godine za Bayern zabio 365 golova. 

Bitno je naglasiti da je Nijemac to učinio na 427 utakmica, dok je Argentinac u španskom prvenstvu u nedelju odigrao tek 401. meč od 2004. godine za Barcu. Ovaj rekord se odnosi na broj postignutih ligaških pogodaka u dresu jednog kluba iz liga petice.

Messi je ove sezone u La Ligi odigrao 19 utakmica te postigao 17 golova i podijelio osam asistencija, dok je Barca iskoristila kiks Reala te sada ima devet bodova prednosti ispred Atletica, 11 ispred Valencije i nestvarnih 19 bodova ispred najvećeg rivala madridskog Reala!

Koliko je Real daleko od obrane titule i koliko su Kroosove riječi da je cilj top 4 i plasman u Ligu prvaka realne, potvrđuje činjenica da je sada bliži 18. mjestu i zoni ispadanja (16 bodova) nego Barceloni!

Nikad u historiji u ovoj fazi sezone Barca nije bila toliko ispred Reala, a od 13 puta kad je bila jesenji prvak, 11 je puta osvojila titulu.

Dvostruki strijelac za Barcelonu bio je Luis Suarez:

"Prekinuli smo negativan niz na ovom stadionu. Zadovoljan sam jer sam svojim golovima pomogao ekipi da dođemo do pobjede, ali najbitnije je da smo prvi u ligi. Ovo je momčad koja se nikad ne predaje."

Osim Messija i Suareza, za Barcu je zabio i Paulinho koji je izjednačio lični rekord. Naime, Brazilac je postigao svoj osmi prvenstveni pogodak čime je izjednačio uspjehe iz 2010. te 2011. godine kada je osam golova zabio u dresu Bragantina, odnosno Corinthiansa. Brazilac je itekako osporavan po dolasku na "Nou Camp", ali je već do sada opravdao sve uloženo.

"Zadovoljan sam utakmicom te pobjedom. Imamo veliku prednost pred našim pratiocima, ali ih ne otpisujemo i nastavit ćemo se boriti jer prvenstvo još uvijek nije gotovo", dodao je trener Barcelone Ernesto Valverde.

Učitaj još novosti