13. 01. 2018 - 11:22
Legendarni Xavi: Nije mi jasno zašto ova zvijezda nikada nije...
907
Shares
Legendarni Xavi: Nije mi jasno zašto ova zvijezda nikada nije zaigrala u Barceloni

XAVI ZA EL PAIS

Legendarni Xavi: Nije mi jasno zašto ova zvijezda nikada nije zaigrala u Barceloni

13. 01. 2018 - 11:22
0
Shares

Legendarni Xavi Hernandez izjavio je kako mu nije jasno zašto njegov bivši klub nikad nije doveo Santija Cazorlu iz Arsenala.

“Busquets, Messi i Iniesta su gospodari prostora i vremena”, rekao je Xavi, te nastavio: “Oni uvijek znaju šta učiniti kada su sami ili okruženi drugim igračima na terenu. Zatim, postoje veznjaci kao što je Casemiro, koji to ne razumiju. Međutim, s druge strane, Busquets nikad ne bi mogao pružati u obrani ono što pruža Casemiro.”

“Iznenađujuće je kad nađete nekog poput Santija Cazorle sa tom sposobnošću. Jednom prilikom sam ga pitao gdje je naučio to i to, on mi je rekao kako je to trenirao u Avilesu, zatim i u Oviedu. Zatim zapitam sebe, kako Barca nikad nije dovela Cazorlu? On poznaje taj stil igre.”

Cazorla je u Arsenal stigao iz Malage 2012. godine, i do danas je ukupno odigrao 241 utakmicu u dresu ‘Topnika’ u svim takmičenjima. Ipak, posljednju utakmicu je odigrao u Ligi prvaka protiv Ludogretsa 19. oktobra 2016. godine, kada se povrijedio, te se još uvijek oporavlja od te povrede, zbog koje je išao na nekoliko operacija.

Učitaj još novosti