12. 01. 2018 - 18:43
Projekat od 600 miliona eura: Perez sljedeće ljeto kreće u...
907
Shares
Projekat od 600 miliona eura: Perez sljedeće ljeto kreće u remont ekipe?

POTREBNI SU DOBRI IMPULSI ZA EKIPU

Projekat od 600 miliona eura: Perez sljedeće ljeto kreće u remont ekipe?

12. 01. 2018 - 18:43
0
Shares

Real Madrid sljedeće ljeto želi revolucionarne promjene i veliku smjenu u ekipi.

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez priprema totalni remont ekipe, u prvom je planu promjena napadačkog terceta, raspisali su se španski mediji.

Navodno su šefovi Reala zaključili da jedini ko u ovom trenutku može adekvatno odgovoriti na postavljeno pitanje jest Neymar. Jedino Brazilčev transfer može biti dovoljno bombastičan da zatrese svijet i sve ostale baci u debelu sjenu. Neymar posjeduje sve ono što nasušno treba Realu u ovom trenutku; igračku kvalitetu, superzvjezdani status, glamur i naposljetku, ali može biti i na početku – bivši je igrač Barcelone i kao takav dvostruko je zanimljiviji Madriđanima. Nema uopće sumnje da bi to bio transfer stoljeća po svim parametrima.

Za sada se čini da dolazak Neymara ne bi nužno značio i odlazak Cristiana Ronalda. Portugalac je navodno dao mig Perezu da mu ne bi smetalo dovođenje Brazilca. U dobrim su odnosima, cijene jedan drugog i lako bi mogli surađivati. Naravno, ako bi Ronaldo i dalje bio prvi po statusu, a to je već delikatnije pitanje.

Međutim, Neymar nije jedini na listi želje predsjednika Reala. Napadač Tottenhama Harry Kane i dalje ostaje velika želja, za njega je spreman izbrojiti engleskom klubu između 150 i 200 miliona eura. U tom slučaju Gareth Bale bi sigurno napustio Bernabeu, a vjerojatno i Karim Benzema. Ako bi otišao i Ronaldo, trećeg člana napadačkog terceta tražilo bi se najvjerovatnije između Maura Icardija, Edena Hazarda i Paula Dybale. S tim da su Hazard i Dybala veće želje, ali do njih je i teže doći.

Učitaj još novosti