12. 01. 2018 - 17:57
Split je epicentar rukometa: Najstariji navijač Islanda ima 85...
907
Shares
Split je epicentar rukometa: Najstariji navijač Islanda ima 85 godina i jako dobro se drži

RUKOMETNO PRVENSTVO U HRVATSKOJ

Split je epicentar rukometa: Najstariji navijač Islanda ima 85 godina i jako dobro se drži

12. 01. 2018 - 17:57
0
Shares

Veseli Šveđani su u petak od ranog popodneva uz splitsku Rivu, gdje se okupljaju tokom Evropskog rukometnog prvenstva. Ubrzo su im se pridružili prijatelji s Islanda.

Među 500 navijača iz Švedske je njih stotinu starijih od 50 godina.

,,Ova starija grupa uvijek zajedno ide na utakmice. Veže ih to što to što su bili u rukometu ili su im djeca i unuci u tom sportu. Većina ih je iz Stockholma, ali dolaze i iz Kopenhagena, Göteborga i Malmöa. Došli su presjedajući u Turskoj. Da zimi ima direktnog leta za Split, sigurno bi došlo još više navijača. Ova starija grupa odsjeda u hotelima Jupiter, Dujam i Globo, drugi su u Radisson Blu… Kako nismo svi na istom mjestu, na Facebooku smo objavili da nam je Fabrique mjesto okupljanja s kojeg svaki dan u 16.15 sati krećemo na utakmice. U srijedu nas se većina vraća kući, ali ako Švedska bude išla dalje, onda će dio navijača krenuti u Zagreb'', priča nam Butković.

Najstariji među njima je vitalni 85-godišnjak Gert Jeppsson, inače profesor historije, koji je u petak ujutro šetao Marjanom i upoznavao se s historijski znamenitostima i ljepotama Splita..

Učitaj još novosti