12. 01. 2018 - 16:31
Za samo pola sata dokazao da vrijedi 100 miliona: Ovaj klinac...
907
Shares
Za samo pola sata dokazao da vrijedi 100 miliona: Ovaj klinac sinoć je zaludio Nou Camp

OUSMANE DEMBELE

Za samo pola sata dokazao da vrijedi 100 miliona: Ovaj klinac sinoć je zaludio Nou Camp

Index.hr
12. 01. 2018 - 16:31
0
Shares

105 milijuna eura (pre)platila je Barcelona ljetos za paničnu i utješnu akviziciju kada je vidjela da ostaje bez glavne, jer Liverpool nije puštao Coutinha ni za 130 milijuna eura.

Ousmane Dembele tek je bio napunio 20 godina, a Borussia Dortmund, naravno, nije propustila preprodati ga i tako nakon samo jedne sezone zaraditi više nego peterostruko na mladom krilnom napadaču.
 
Francuz, koji je ni kriv ni dužan postao najskuplji nogometaš u povijesti slavnog kluba, u Barceloni je, dakako, dočekan s golemom skepsom. Nesumnjivo velik talent definitivno je plaćen daleko više nego što vrijedi jer su Nijemci znali u kakvoj je Barcelona situaciji.
 
I onda mu se desilo nešto najgore za mladog igrača dočekanog s velikim očekivanjima i plaćenog još veće bogatstvo; već u drugoj utakmici koju je igrao kao prvotimac, 16. rujna kod Getafea, teško se ozlijedio. Pretrage nakon utakmice pokazale su da se radi o rupturi bedrenog mišića. Liječnička procjena je bila da se vraća najranije za četiri mjeseca.
 
Dembele je propustio gotovo trećinu sezone, a bez njega je Barceloni išlo fenomenalno. Realu je naslov uzela prije Božića, a trener Valverde momčad je idealno posložio u sustav 4-4-2, gdje su na krilima Paulinho i Iniesta.
 
Još kada je za Novu godinu Barcelona navijačima poklonila onog umjesto kojeg je Dembele kupljen, činilo se da lider La Lige sada uz novog najskupljeg nogometaša u klupskoj povijesti ima i najskuplju rezervu.
 
Došao je 11. siječnja, kada je Dembele ušao umjesto Messija u 59. minuti uzvratne utakmice osmine finala Kupa Kralja protiv Celte. Pri rezultatu 4:0 trebao je poslužiti samo kao onaj koji će omogućiti da Leo nakon još jedne sjajne predstave dobije ovacije.
 
Ali nakon niti deset minuta na terenu pokazao je kakvu je zvijer Barcelona dovela. Munjevita brzina, nevjerojatne driblerske vještine, podjednako dobra igra objema nogama i općenito vrhunska tehnika Ousmanea Dembelea, vidljive su u ovoj akciji:  

Ali sebičnost na kraju impresivnog slaloma pokazala je da Dembele još nije do kraja sazrio. Međutim, reakcija publike na loš šut, umjesto dodavanja nekom od bolje postavljenih igrača, pokazuje da navijačima Barcelone ni najmanje ne smetaju Dembeleove mušice. Znaju da je mali kojeg je njihov klub skupo platio već sada klasa.
 
Do kraja kratke gaže protiv Celte, Dembele će pokazati da ima veliku nogometnu inteligenciju za 20-godišnjaka te da itekako zna dodati, bilo da je riječ o dubinskim proigravanjima po zemlji ili centaršutevima, a upravo na ovaj način namjestit će Rakitiću gol za konačnih 5:0. 

Uostalom, njegova statistika za samo pola sata na terenu protiv Celte dovoljno govori kako je spektakularno odigrao. Dembele je za 32 minute u igri imao jedno dodavanje za gol, 19 dodavanja uz 84 posto točnosti. Četiri dodavanja kojima je suigrače gurnuo u priliku. Bio je uspješan u sva četiri pokušaja driblinga. Kao pobjednik je izašao iz pet od šest dvoboja. 

(Index.hr)

Učitaj još novosti