10. 01. 2018 - 23:04
Sjajni hrvatski rukometaš: Tijelima ćemo braniti Srbe u Splitu...
907
Shares
Sjajni hrvatski rukometaš: Tijelima ćemo braniti Srbe u Splitu ako ih napadnu naši navijači!

GOVORIO ZA TELEGRAF

Sjajni hrvatski rukometaš: Tijelima ćemo braniti Srbe u Splitu ako ih napadnu naši navijači!

10. 01. 2018 - 23:04
0
Shares

Rukometaše Srbije čeka pakao u Splitu na otvaranju Evropskog prvenstva protiv Hrvatske. Imaće protiv sebe jednu od najboljih reprezentacija svijeta, ali i 12.000 vatrenih navijača, koji sigurno neće biti prijateljski nastrojeni prema Orlovima.

Iako će na tribinama sigurno biti ''usijanih glava'', rukometaši Srbije i Hrvatske su međusobno veliki prijatelji, mnogi od njih igraju zajedno u inostranim klubovima i poštuju jedni druge.

Pred otvaranje Evropskog prvenstva jedan od najboljih hrvatskih rukometaša, Igor Karačić, govorio je za Telegraf.rs. U najavi meča rekao da poštuje Srbiju, da tu ima mnogo prijatelja, a čak je spreman i da ih svojim tijelom štiti u slučaju da dođe do nekih neželjenih incidenata.

Svjestan je da će tenzije biti povišene, ali sjajni centralni bek ''Kauboja'' ističe da oni imaju samo sportske ciljeve i da ne primećuje nikakav naboj kod svojih saigrača.

- Mi gledamo samo sportske ciljeve, i tako bismo želeli da ostane tako na terenu. Ima dosta prijatelja između hrvatskih i srpskih redova tako da ja ne vidim neki poseban naboj, ali opet pričam o sportskim ciljevima. Sigurno da ljudi sa strane to gledaju nekim drugim očima i u Srbiji i u Hrvatskoj i da će sve oči biti okrenute ka ovoj utakmici.

- Mi smo domaćini, igramo pred našom publikom, biće u Spaladijumu oko 12.000 ljudi. Svi su zainteresovani za to otvaranje EP i radujemo se tome. Srbiju ne smijemo da potcijenimo nijednog trenutka. Imaju fantastičnu ekipu, vidjeli smo da su sada u takmičarskom ritmu. Žele odmah već na otvaranju prvenstva da krenu takmičarski, da ne ulaze korak po korak u formu. Mi moramo biti spremni na to, jer ulazimo iz neke sasvim druge faze, jer nismo imali pripremne utakmice do sada.

- Mi smo svi sportisti. Kako očekujemo da bi oni pomogli nama u suprotnoj situaciji, tako bismo i mi pomogli sve naše prijatelje tamo. Mi dijelimo hljeb u svojim klubovima, ne daj Bože da dođe do nečega. Ali ne vejrujem da će se to desiti ovdje u Hrvatskoj. Sigurno da bismo stali ispred njih da ih sačuvamo.

Karačić ima nekoliko prijatelja među srpskim rukometašima u Vardaru, gde su zajedno osvojili Ligu šampiona. Jedan od njih je Mijajlo Marsenić, protiv koga će odmeriti snage, ali mu je žao što u Hrvatskoj neće biti njegovog najboljeg prijatelja, Strahinje Milića, koji nije na spisku reprezentativaca Srbije za EP.

- Marsenić i ja smo odlični prijatelji. Družimo se sve vrijeme u Skoplju. Žao mi je što nema mog najboljeg prijatelja Strahinje Milića. Htio sam da osjeti atmosferu u Splitu, pa da poslije toga prepričavamo utiske međusobno. Vidio sam da je Marsenić u dobroj formi, igra super i želim mu svu sreću, ali da protiv Hrvatske ne igra kao što je igrao na pripremnim utakmicama.

Učitaj još novosti