09. 01. 2018 - 16:00
Vile nogometaša: Messi stanuje u skupljoj nego Ronaldo,...
907
Shares
Vile nogometaša: Messi stanuje u skupljoj nego Ronaldo, najvrjednija košta 39,5 miliona funti

GOAL

Vile nogometaša: Messi stanuje u skupljoj nego Ronaldo, najvrjednija košta 39,5 miliona funti

09. 01. 2018 - 16:00
0
Shares

Svjedočimo ludnici gdje se za nogometaše plaća puno više od 100 miliona eura, gdje zarađuju nevjerovatne sume, pa ne čudi da si mogu priuštiti i sjajne vile. No, ko od njih ima najvrjedniju?

Frank Lampard 2004. za četiri miliona funti kupio je  kuću u Esheru s bivšom zaručnicom Elen Rivas, no nakon što su prekinuli 2012. dao ju je na tržište. Odlučio ju na tržište dati za sedam miliona funti, no zainteresiranih nije bilo, pa je vilu u tudorskom stilu odlučio iznajmljivati za 9,000 funti mjesečno. U njoj je šest spavaćih soba, tri garaže, sauna, a ima i teniski teren, te bazen, a procijenjena je na 6,5 miliona funti.

John Terry je 2014. za 4,35 miliona funti kupu kuću Colina Montgomerieja u kojoj je sedam spavaćih soba, šest kupaonica, četiri gostinjske sobe, no problem je što je često na meti lopova. Jednom su Terryja lopovi olakšali za 400.000 funti, a kuća danas vrijedi sedam miliona funti.

Cristiano Ronaldo ima kuću u elitnom dijelu Madrida, a među susjedima mu je i Penelope Cruz. Na 8.600 kvadratnih metara ima sedam spavaćih soba, osam kupaonica, a tu je mini nogometno igralište za Cristiana Juniora. Jedna soba namijenjena je za Ronaldove trofeje, a tu je i bazen. Ronaldo ističe da pola dana voli provoditi u kuhinji svoje osam miliona funti vrijedne kuće.

crJedan od Ronaldovih susjeda je i Kaka, koji u La Finci svoju kuću trenutno iznamljuje Garethu Baleu. Unutar kuće je bazen, ali i velika dvorana u kojoj Velšanin može dodatno vježbati, a vrijedi devet miliona funti.

Lionel Messi prošle je godine za 6,2 miliona funti u Barceloni kupio kuću koju je dizajnirao Luis Garrido, a gotovo polovinu posjeda zauzima bazen. Inače, kuća ima naziv 'One-Zero Eco House' jer iz zraka izgleda kao da su tu brojke 1 i 0, a vrijedi 10 miliona funti.

mWayne Rooney u Cheshireu je na mjestu stare kuće izgradio vlastitu vilu u koju je uložio 20 milijuna funti, a podijeljena je na tri djela, ima pet spavaćih soba, bazen, dvoranu, jacuzzi, ali i kino, te vrijedi 12 miliona funti.

rNajvrjedniju kuću od nogometaša ima David Beckham koji je 2013. za vilu u Londonu platio 31,5 miliona funti. S godinama je vili koja ima osam spavaćih soba, dvije soba namijenjena samo za garderobu, sobu za igru, dvoranu, spa, ali i salon, cijena narasla za osam miliona funti, pa danas vrijedi 39,5 miliona funti. U susjedstvu su mu Robbie Williams, Simon Cowell i Elton John.

b

Učitaj još novosti