09. 01. 2018 - 15:09
Navijači Redsa će biti bijesni: Ovaj čovjek je mjesecima mamio...
907
Shares
Navijači Redsa će biti bijesni: Ovaj čovjek je mjesecima mamio Coutinha u Barcelonu, rezervisao mu je i kuću u Messijevom kvartu

ENGLESKI TABLOIDI 'OKRIVILI' SUAREZA

Navijači Redsa će biti bijesni: Ovaj čovjek je mjesecima mamio Coutinha u Barcelonu, rezervisao mu je i kuću u Messijevom kvartu

09. 01. 2018 - 15:09
0
Shares

Philippe Coutinho je konačno stigao na "Nou Camp" i tako prekinuo najveću transfer sagu. Brazilac je jučer i zvanično stavio paraf na ugovor s Kataloncima, ali će morati malo pričekati na debi zbog povrede.

Sada je otkriven i veoma bitan detalj koji će sigurno dodatno naljutiti navijače Liverpoola. Naime, Luis Suarez, nekadašnji njihov miljenik, jedan je od najzaslužnijih za dolazak Brazilca na "Nou Camp". 

Suarez i Coutinho samo su jednu sezonu proveli zajedno u dresu Redsa, očito je sklopljeno veliko prijateljstvo, a onda je Urugvajac preselio u Barcu za 80 miliona eura.

Četiri godine poslije, Coutinho je krenuo njegovim stopama, a Suarez je pomogao u pregovorima i pripremio sve za njegov dolazak. 

Engleski tabloidi pišu kako je Urugvajac predsjedniku Barcelone rekao da Coutinhu ne treba smještaj u hotelu jer mu je već rezervisao kuću. 

"Vidio je da je kuća do njegove bila na prodaju. Nije bio siguran hoću li doći u Barcelonu, ali svidjela mu se ideja. Znam da će nam Luis pomoći da se osjećamo kao kod kuće", rekao je Coutinho. 

Bitno je napomenuti da u istom kvartu živi i Lionel Messi. Također, Brazilac je otkrio da je sa Suarezom redovno bio u kontaktu proteklih mjeseci, a Urugvajac ga je mamio na "Nou Camp" porukama o životu u Barceloni.

"Dobri smo prijatelji. Pisao mi je stalno o gradu, zbog čega sam još više želio doći", dodao je Coutinho.

Učitaj još novosti