09. 01. 2018 - 09:01
Završen transfer godine u Engleskoj: Man. City veću zvijezdu...
907
Shares
Završen transfer godine u Engleskoj: Man. City veću zvijezdu odavno nije doveo...

ALEXIS

Završen transfer godine u Engleskoj: Man. City veću zvijezdu odavno nije doveo...

09. 01. 2018 - 09:01
0
Shares

Manchester City i Pep Guardiola nisu uopće planirali kupiti Alexisa Sancheza u januaru jer Katalonac nije želio remetiti ritam pobjedničke ekipe, željeli su ga osigurati tek za iduću sezonu, ali zbog epidemije povreda koja je pogodila usamljenog lidera engleskog prvenstva, postoji mogućnost da Čileanac već ove zime završi u redovima velikog premierligaškog rivala.

Pregovori su debelo uznapredovali, tvrde engleski mediji, Topnici navodno traže 35 miliona funti kako bi ga pustili sjevernije već u januaru, ogromna svota za igrača kojemu ugovor istječe za pola godine...

Guardiola se nada kako bi ga mogao dobiti za iznos bliži 25 miliona, ali svjestan je da će ih Wenger cijediti do posljednjeg dana prijelaznog roka kako bi izvukao što više.

Pojedini novinari tvrde kako je Alexis već dogovorio uvjete pod kojima će potpisati za City, iste one na koje Wenger nije želio pristati. Fabrizio Romano, suradnik Gianluce Di Marzija te novinar SkySportsa i stručnjak za tržište transfera, javlja kako je Sanchez dogovorio plaću od 13 miliona funti na godinu plus još 30 miliona na ruke kao bonus za potpis ugovora, a Arsenalu bi, pod uvjetom da ga pusti već sad, isplatili još 20 miliona funti.

Razlog promjene Guardiolina plana i žurbe da dovede Alexisa jest povreda Gabriela Jesusa, koja je znatno reducirala Cityjeve napadačke opcije u idućih nekoliko mjeseci, smatra katalonski menadžer, iako će se laiku njegova ekipa i ovako činiti nakrcana vrhunskim talentom. 

Učitaj još novosti