08. 01. 2018 - 18:19
Kane postavio pet uslova Realu: Ispunite ih i dajte 350...
907
Shares
Kane postavio pet uslova Realu: Ispunite ih i dajte 350 miliona eura i vaš sam!

PET USLOVA ZA KRALJEVSKI KLUB

Kane postavio pet uslova Realu: Ispunite ih i dajte 350 miliona eura i vaš sam!

08. 01. 2018 - 18:19
0
Shares

Real Madrid igra jednu od najgorih sezona u zadnjih nekoliko decenija i sigurno će klub naredno ljeto tražiti veliki remont ekipe.

Ronaldove godine, stalne povrede Balea, Benzema koji je u katastrofalnoj formi, Mayoral koji nije klasa za napada Reala i krilni napadači kojima tu nije mjesto jasan su problem Reala.

U Madridu traže idealnu zamjenu, a navodno je Harry Kane pravo rješenje.

Zna to jako dobro Tottenhamov predsjednik Daniel Levy, a 24-godišnji engleski reprezentativac ne bi imao ništa protiv transfera na Santiago Bernabeu. Engleski mediji navode da je Kane za početak razgovora s Realom postavio pet uvjeta.

1. Želi sigurno mjesto u ekipi 
Iako je teško vjerovati da bi Zidane igrača kojeg bi platio 200+ miliona eura držao na klupi, Englez želi od Zidanea jamstvo da će biti njegov prvi napadački izbor u ekipi. Kane za to ima vrhunske reference. U 2017. godini zabio je 56 golova, više nego bilo koji igrač na svijetu, a ove sezone je u 20 kola Premiershipa upisao 18 golova. Dovoljno je reći da Pep Guardiola Tottenham ne zove Tottenham nego "Harry Kane Team".

2. Riješite se Benzeme
Nastavno na prvi zahtjev, Kane je od Reala zatražio da proda Karima Benzemu kako mu mjesto u ekipi ne bi bilo ugroženo. To vjerojatno neće biti preveliki problem jer Benzema više ne opravdava golemu plaću koju ima u Madridu i španski novinari tvrde da bi se taj zahtjev vrlo lako riješio.

3. U napadu moraju biti Ronaldo i Bale
Tu bi moglo biti dosta problema. Ronaldo je, kao što smo rekli, ponovno izjavio želju da ode iz Reala, a Bale je često povrijeđen te i on razmišlja o odlasku iz Reala. Navodno ga želi Jose Mourinho, a Velšanin je u nekoliko navrata rekao da bi se jednog dana volio vratiti na Otok.

Kane smatra da bi s Ronaldom i Baleom činio ubojiti tandem koji bi garantirao trofeje. Uostalom, s Baleom je i igrao u Tottenhamu.

4. Traži od kluba podršku u utrci za Zlatnu loptu
Kane smatra da bi nakon dominacije Messija i Ronalda trebao biti njegov red za prestižnu nagradu. Očekuje od kluba da će ga podržati u tome, ali i da će mu to omogućiti i dodatnim ojačavanjem ekipi kako eventualni kiksevi ne bi skrenuli pozornost s njegovih napadačkih akcija.

Kane zna da će puno lakše u Realu nego u Tottenhamu doći do te nagrade, ali smatra da se momčad mora dodatno ojačati kako bi do nje i došao.

5. Mora biti najplaćeniji igrač u ekipi
Dok je Ronaldo u klubu, to će teško ostvariti. Kane to zna, ali je Realu poručio da očekuje kako će njemu pripasti Portugalčevih 25 milijuna eura godišnje kad i ako ode iz kluba. Kane je trenutno najplaćeniji igrač Tottenhama, ali zarađuje tek 4,8 miliona funti što je maksimum koji odobrava Daniel Levy.

Svi Kaneovi zahtjevi doći će na dnevni red tek kada Real pristane na Levyjev zahtjev. A on kaže - ne možete dobiti Kanea za manje od 350 miliona eura. Tottenhamov predsjednik već nekoliko puta je rekao kako ne namjerava prodati svojeg najboljeg igrača te da se nada da će on, kao Totti, cijelu karijeru provesti u Tottenhamu.

U vrijeme kad se bekove i stopere plaća između 50 i 100 miliona eura platiti 350 miliona za jednog od najboljih napadača svijeta čini se kao razuman potez u uglavnom nerazumnom svijetu nogometnog tržišta. Levy je stari majstor. Za svoje igrače znao je iscijediti i zadnji cent od potencijalnih kupaca. No, Realu bi možda ipak malo popustio. Već im je uzeo 35 za Modrića i 100 miliona eura za Garetha Balea. Levy ni sa kime nije prijatelj, ali s Florentinom Perezom već godinama uspješno surađuje...

Učitaj još novosti