07. 01. 2018 - 12:25
Klopp odgovorio: Evo zašto smo morali pustiti Coutinha u Barcelonu
907
Shares
Klopp odgovorio: Evo zašto smo morali pustiti Coutinha u Barcelonu

BRAZILAC POTPISAO ZA BARCU

Klopp odgovorio: Evo zašto smo morali pustiti Coutinha u Barcelonu

07. 01. 2018 - 12:25
0
Shares

Philippe Coutinho je za 142 miliona funti potpisao za Barcelonu.

Nakon potvrde da će se transfer dogoditi, Jurgen Klopp se potrudio odgovoriti na sva pitanja koja su mu navijači postavili zbog transfer.

U dugotrajnom intervjuu sa službenim internetskim stranicama kluba, Klopp je objasnio zašto je Liverpoolu ostalo vrlo malo izbora kad je u pitanju Coutinho i njegova prodaja tokom zimskog prijelaznog roka – jer je inzistirao da očajnički želi otići.

“S velikim oklijevanjem se mi – kao tim i klub – pripremamo za oproštaj od dobrog prijatelja, prekrasne osobe i fantastičnog igrača Philippe Coutinha. Philippe je bio uporan sa mnom, vlasnicima, pa čak i njegovim saigračima, to je bio transfer koji je očajnički želio. Uprkos tome, uspjeli smo zadržati igrača ovdje iza ljetnog prijelaznog roka, nadajući se da ćemo ga moći uvjeriti da ostane i da bude dio onoga što tražimo. Navijačima Liverpoola mogu reći da smo kao klub pokušali sve da uvjerimo Philippe Coutinha da ostane na Anfieldu, ali on je bio zaista zagrizao za taj transfer i bio je 100% siguran u svoju budućnost – i familiju – koja pripada u Barceloni. To je njegov san i uvjeren sam da nismo mogli uraditi ništa više da uradimo kako bi ga uvjerili da ostane'', rekao je Klopp.

“Ovdje sam dovoljno dugo da znam historiju Liverpoola, ključni igrači su odlazili i prije, ali klub uvijek ide dalje. Ne možete kupiti srce i dušu Liverpoola, iako sam siguran da postoji mnogo klubova koji bi to željeli kupiti.”

Učitaj još novosti