05. 01. 2018 - 21:10
Jedan od najboljih napadača svijeta svih vremena danas živi...
907
Shares
Jedan od najboljih napadača svijeta svih vremena danas živi kao čoban

GABRIEL BATISTUTA

Jedan od najboljih napadača svijeta svih vremena danas živi kao čoban

05. 01. 2018 - 21:10
0
Shares

Kroz istoriju fudbala prodefilovalo je mnogo velikih imena. Međutim, malo ko može stati u istu rečenicu sa sjajnim argentinskim napadačem, Gabrielom Batistutom.

Batigol važi za jednog od najboljih napadača svijeta svih vremena, a u karijeri je nosio dresove Newell's Old Boysa, River Platea, Boca Juniors, Fiorentine, Rome, Intera i Al Arabija.

Van terena miran, porodični čovjek, a na terenu ubica, tako bi u najkraćem glasio opis karijere ovog sjajnog Argentinca. Najdublji trag je ostavio ograjući za Fiorentinu, u kojoj danas uživa status "polubožanstva", skoro kao njegov sunarodnjak Diego Maradona što ima u Napulju.

Za reprezentaciju Argentine je u 78 odigranih utakmica postigao nevjerovatnih 56 golova. Ono što je zanimljivo jeste podatak da je Batistuta nakon kraja igračke karijere postao - pastir!

Kupio je ogroman ranč u Argentini, gdje se danas bavi uzgojem stoke i igranjem pola... Nažalost, trpi i velike bolove u nogama koje su posljedica raznoraznih medikamenata koji su mu davani da se što prije oporavi dok je još bio aktivan igrač.

Učitaj još novosti