03. 01. 2018 - 10:15
Hamilton: Ova stvar bi mogla odlučiti novu sezonu Formule 1
907
Shares
Hamilton:  Ova stvar bi mogla odlučiti novu sezonu Formule 1

MOTORI

Hamilton: Ova stvar bi mogla odlučiti novu sezonu Formule 1

03. 01. 2018 - 10:15
0
Shares

Aktuelni svjetski prvak Lewis Hamilton vjeruje da bi motori mogli odigrati ključnu ulogu u F1 prvenstvu 2018. zbog novih pravila koja dopuštaju samo tri motora po vozaču u cijeloj sezoni.

Prošle godine vozači su smjeli koristiti po četiri primjerka svakoga od šest elemenata pogonskih jedinica, a savršen učinak imao je jedino Mercedes koji je samo kod Hamiltona koristio peti motor nakon incidenta u kvalifikacijama.

Hamilton je završio svih 20 utrka i osvajao bodove na svakoj od njih čime je postao tek drugi svjetski prvak u historiji kojem je to uspjelo. Britanac vjeruje da Mercedes može zadržati nevjerojatnu pouzdanost koju su pokazali 2017. i smatra da bi upravo motori mogli odlučiti prvenstvo.

"Planiramo odvoziti sve krugove, to je naš cilj", rekao je Hamilton.

"Naravno da će biti teže to učiniti zbog samo tri motora, ali to planiramo učiniti. Vjerujem da ekipa to može iako je zadatak golem. Možda je 2017. bila zlatna godina za nas po pitanju pouzdanosti, ali nema razloga da to ne ponovimo. Mislim da će između naših, Ferrarijevih i Renaultovih motora to potencijalno biti nešto što bi moglo odlučiti prvenstvo. A kao što sam rekao, planiramo završiti svaku utrku." 

Učitaj još novosti