01. 01. 2018 - 12:10
Prvog januarskog dana stiže nam vijest o transferu godine:...
907
Shares
Prvog januarskog dana stiže nam vijest o transferu godine: Real ponudio bogatstvo za jednog od najboljih igrača Premiershipa

ŽELE HAZARDA

Prvog januarskog dana stiže nam vijest o transferu godine: Real ponudio bogatstvo za jednog od najboljih igrača Premiershipa

01. 01. 2018 - 12:10
0
Shares

Zimska fudbalska tržnica i zvanično je započela, a već prvog dana nove godine isplivala je priča o vjerovatno najvećem januarskom transferu.

Naime, već dugo se nagađa o saradnji Reala i Edena Hazarda, a čini se da bi do konačne realizacije moglo doći uskoro.

Hazardov otac nedavno je otkrio engleskim medijima da Eden nije produžio ugovor sa Chelseajem i nema to namjeru uskoro uradiiti jer zapravo čeka rasplet priče s prvakom Španije.

Realov predsjednik Florentino Perez priprema, kako pišu britanski mediji, ponudu za londonski klub od čak 135 miliona eura, što bi bio novi rekord Premiershipa.

Podsjetimo, Hazardu istječe ugovor s Chelseajem u ljeto 2020. pa su u klubu svjesni da će prije ili kasnije prijeći u Real te da će ga teško nagovoriti da produži ugovor. 

To svakako ne znači da će Roman Abramovič olako ga prepustiti Kraljevima, ali zov 135 miliona eura itekako bi mogao biti presudan. Jer bolje to nego nezadovoljan igrač.

Engleski mediji tvrde i da je Chelseajev menadžer Antonio Conte nezadovoljan radom uprave, a spekulira se da je želio Virgila van Dijka, koji je na kraju prešao u Liverpool pa je italijanski stručnjak ostao razočaran.

Kada bi još ostao i bez Hazarda, sigurno da bi Italijan bio bijesan...

 

Učitaj još novosti