27. 12. 2017 - 22:45
Alonso više nije mogao podnijeti: Ovo ga je povrijedilo i ponizilo
907
Shares
Alonso više nije mogao podnijeti: Ovo ga je povrijedilo i ponizilo

VEZA SA HONDOM

Alonso više nije mogao podnijeti: Ovo ga je povrijedilo i ponizilo

27. 12. 2017 - 22:45
0
Shares

Ljubav između McLarena i Honde pukla je ove godine, a Fernando Alonso bio je važan faktor u tome. Španac jednostavno nije više mogao podnijeti očajno spore japanske motore i napravio je veliki pritisak na svog poslodavca da prekine ugovor i potraži novog opskrbljivača.

Ekipa iz Wokinga sljedeće će sezone koristiti Renaultove motore, na radost 36-godišnjeg Španca, a njezin direktor otkriva koliko je slavni vozač bio frustriran Hondom tijekom 2017. godine.

"Kao natjecatelj on radi mentalnu pripremu za sezonu. U svojoj glavi crta sliku sezone kakva bi trebala biti, što ga dodatno motivira kako bi ostvario svoje ciljeve. Zbog toga kad se pojavio u Barceloni, a motor je bio gori nego prije, kod njega je to bila kombinacija tuge, frustracije i poniženja. Nije to bilo dobro", prisjetio se zimskog testiranja Eric Boullier pa komentirao rupu u zidu koju je šakom napravio Alonso nakon sudara u Singapuru nakon što ga je spriječio u borbi za pobjedničko postolje:

"Vrlo je napet nakon utrka, a tako je i bilo i u Singapuru. U njemu je bijes jer zna da može bolje. Zna da može biti najbolji. On to mora pokazati. Mislim da će nakon što konačno pobijedi opet proći šakom kroz zid."

Od McLarena se sljedeće godine očekuje borba na samom vrhu, uz Mercedes, Ferrari i Red Bull.

"Uvijek ga uspoređujem s morskim psom. Kad nanjuši krv, odmah je tu. Ako osjeti da je blizu postolja ili dovoljno konkuretan, neće nikome popustiti niti centimetar. Zato je na momčadi pritisak da bi Alonsa dovela tamo, ali to je pozitivan pritisak", zaključuje jedan od čelnih ljudi britanske ekipe.

Učitaj još novosti