24. 12. 2017 - 22:20
Perez donio najtežu odluku: Zidane je već bivši, navijači će...
907
Shares
Perez donio najtežu odluku: Zidane je već bivši, navijači će biti oduševljeni zamjenom

DON BALON

Perez donio najtežu odluku: Zidane je već bivši, navijači će biti oduševljeni zamjenom

24. 12. 2017 - 22:20
0
Shares

Zinedine Zidane jeste osvojio dvije Lige prvaka, ali mu se stolica opasno drma nakon jučerašnjeg debakla u El Clasicu. 45-godišnji stručnjak mogao bi uskoro postati bivši na "Santigao Bernabeu", tvrde španski mediji.

Iako je s madridskim klubom u tekućoj godini osvojio pet trofeja - La Liga, Superkup Španije, Liga prvaka, Uefin Superkup, Svjetsko nogometno prvenstvo - Francuz alžirskih korijena nalazi se u najdelikatnijoj situaciji otkako je šef stručnog štaba madridskog kluba.

Don Balon tvrdi da Florentino Perez čeka samo sljedeći kiks da Zidaneu se zahvali, a već je navodno poznat i njegov nasljednik. Riječ je o 58-godišnjaku, dobro poznatom navijačima Kraljeva.

To je niko drugi do Carlo Ancelotti, trenutno najpoželjniji slobodni trener na tržištu. Povezivao se Italijan s brojnim reprezentacijama i velikanima nakon otkaza u Minhenu, ali je to sve kategorički odbio.

53f9ea57-625c-4ae0-83e6-71cbb0094cfb-ancelotti-carlo-preview

Možda je baš čekao novi poziv iz Madrida, gdje je uspješno radio od jula 2013. do maja 2015. godine. Naime, u 119 službenih utakmica zabilježio je odličnih 89 pobjeda, 14 remija i 16 poraza. Bitno je podsjetiti da je s Madriđanima osvojio četiri trofeja, a zanimljivo da mu je prvi asistent bio upravo Zidane.
 
Tako bi bivši trener Reggiane, Parme, Juventusa, Milana, Chelseaja, Paris Saint-Germaina i Bayern Münchena mogao ponovo sjesti na užarenu klupu Reala, koji zaostaje ogromnih 14 bodova za liderom Barcelonom.

Učitaj još novosti