24. 12. 2017 - 21:43
MMA: Bh. borac razbio favorizovanog Poljaka i na veliko...
907
Shares
MMA: Bh. borac razbio favorizovanog Poljaka i na veliko iznenađenje svih uzeo šampionski pojas

ROBERTO SOLDIĆ

MMA: Bh. borac razbio favorizovanog Poljaka i na veliko iznenađenje svih uzeo šampionski pojas

24. 12. 2017 - 21:43
0
Shares

Mladi bh. MMA borac Roberto Soldić sinoć je ostvario najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri. 22-godišnjak rođen u Vitezu impresionirao je borbom protiv favoriziovanog protivnika iako je borbu prihvatio samo 10 dana ranije.

Soldić je u tri runde razbio KSW prvaka velter kategorije, Poljaka Borys Mankowskog i uzeo pojas prestižne evropske promocije.

Borac koji trenira u Dizeldorfu dobro je otvorio meč, u prvoj i drugoj rundi Mankovski ga je pokušavao srušiti, ali Soldić se dobro branio, a sredinom druge runde serijom udaraca prvi put je uzdrmao Poljaka.

U posljednjoj rundi Soldić preuzeo kontrolu i dominirao, a nakon završetka runde Mankowski je ostao ležati dok ga njegov tim nije uspio podići na stolicu.

Bilo je jasno da ne može nastaviti i Soldić je nakon svoje sedme MMA pobjede u samo 14 mjeseci mogao početi sa slavljem.

"Ovo je moj život, svakog dana treniram dva puta dnevno. Ovo mi je peti pojas kojeg sam osvojio, ne znam što je sljedeće. Borit ću se protiv bilo koga, samo protiv dobrih boraca", rekao je Soldić.

Učitaj još novosti