24. 12. 2017 - 09:51
Andreju Kirilenku izgorila kuća u LA-u: "Vidio sam pakao na...
907
Shares
Andreju Kirilenku izgorila kuća u LA-u:

PREDSJEDNIK KF RUSIJE

Andreju Kirilenku izgorila kuća u LA-u: "Vidio sam pakao na zemlji"

24. 12. 2017 - 09:51
0
Shares

Predsjedniku Košarkaške federacije Rusije Andreju Kirilenku u subotu je izgorila kuća u velikom šumskom požaru u Los Angelesu.

Nekadašnji NBA as je pored svoje porodice bio sticajem sretnih okolnosti, a u izjavi američkim medijima istakao je da je "vidio pakao na zemlji".

"Bilo je ludo. Srećom, bio sam kod kuće sa svojom porodicom. Probudio sam se u 5.30 ujutro i vidio da je cijela planina u blizini kuće pod vatrom. Vidio sam pakao na Zemlji. Izgledalo je kao kraj svijeta," rekao je Kirilenko.

On je naveo da ne provodi mnogo vremena u Los Angelesu, ali ovoga pita kao da je nešto predosjetio i produžio je boravak u prijestolnici Kalifornije.

"Većinu vremena sam u Rusiji zbog obaveza u košarkaškom savezu. Odluka da produžim boravak bila je neka vrsta magije. Nije trebalo da budem tamo na dan požara".

Kirilenko nije verovao da će požar toliko da se proširi i bukvalno 'proguta' njegovu kuću.

"U početku sam mislio da vatra neće da dođe do nas. Ali poslije evakuacije na televiziji smo vidjeli da je naša kuća izgorila," kaže Kirilenko.

"Sjećam se onih stvari koje su članovi moje porodice odlučili da ponesu u tako kritičnom trenutku u životu. Moj najstariji sin Stepan ponio je školski pribor i domaće zadatke, kćerka Alexandra je ponijela bojanku, a drugi sin Fedor uzeo je hokejašku odjeću. Supruga je spakovala dokumenta i pasoše. Posljednje što smo uzeli iz kuće bila je hrana za pse. Nekoliko sati boravili smo u hotelu, a onda su počeli da nas zovu prijatelji i sada smo kod jednih od njih."

Učitaj još novosti