23. 12. 2017 - 17:03
Napoli preokrenuo na San Paolu i zadržao lidersku poziciju,...
907
Shares
Napoli preokrenuo na San Paolu i zadržao lidersku poziciju, Inter posustaje

SERIE A

Napoli preokrenuo na San Paolu i zadržao lidersku poziciju, Inter posustaje

23. 12. 2017 - 17:03
0
Shares

Izabranici Luciana Spallettija poraženi su po drugi put zaredom, ovoga puta je skalp Interu uzeo Sassuolo, bilo je 1:0 (0:0) u Reggio Emiliji.

Poveli su domaći fudbaleri u 34. minuti preko Falcinellija, a sa tim rezulatom otišlo se na odmor.

Vidio je Spalletti da je vrag odnio šalu, uveo je na startu drugog poluvremena u igru Edera umjesto Brozovića, a to je ubrzo dalo rezultate.

Acerbi je u 49. minuti igrao rukom u svom kaznenom prostoru, glavni arbitar je pokazao na kreč. Kapiten Ikardi je preuzeo odgovornost, ali je Consigli uspio da zaustavi njegov udarac i spriječi ga da poravna rezultat.

Na kraju nisu uspjeli ni da poravnaju rezultat, pa se pognute glave vraćaju kući. Nakon poraza u minulom kolu od Udinesea, Spallettijevi puleni ostali su bez bodova i na gostovanju kod Sassuola.

Torino je na gostavanju Spalu vodio sa 2:0 već nakon deset minuta, ali su se "Bikovi" kući vratili samo sa bodom. Na kraju 2:2 (1:2). Iago Falque je imao svoj šou već od prvog zvižduka, prihvatio je sjajnu dubinsku loptu Molinara u nakon svega 15 sekundi igre i matirao golmana domaće ekipe za 0:1.

Igrao se 10. minut, kada je Španac postigao svoj drugi gol, pukla je kontra "Bikova", Belottijev udarac su defanzivci Spala izblokirali, ali je na odbitak naletio Falque, koji lako pogađa praznu mrežu rivala za 0:2.

Ipak, u 42. minutu SPAL se vraća, fantastično je slobodan udarac izveo Viviani. U nastavku, igrao se 69. minut kada su domaći fudbaleri dobili penal, koji je Antenucci pretvorio u gol, 2:2 u Ferrari.

Sjajan meč vidjeli smo u Napulju, gdje je domaćin savladao Sampdoriju poslije preokreta. Bilo je 3:2 (3:2), svi golovi pali u u prvom poluvremenu. Poveli su gosti sjajnim golom Gastona Ramireza iz slobodnog udaraca već u drugoj minuti.

Poravnao je Alan 14 minuta kasnije, ali je Quagliarella vratio prednost Đenovljanima u 27. minuti. Bio je bivši igrač Napolija precizan sa kreča.

A onda, četa Maurizija Sarrija baca sve karte na napad, to im se isplatilo već u 33. minuti, kada je Insigne poravnao rezultat.

Samo šest minuta kasnije Marek Hamšik postaje najbolji strijelac u historiji kluba sa "San Paola", postigao je svoj 116. gol u dresu tima iz Napulja, asistirao mu je Mertens, kao i šest minuta ranije Insigneu. Napoli je do kraja uspio zadržati prednost.

Genova - Benevento 1:0
Napoli - Sampdoria 3:2
Sassuolo - Inter 1:0
SPAL - Torino 2:2
Udinese - Verona 4:0

Učitaj još novosti