23. 12. 2017 - 10:44
To mu je u krvi: Pep nakon Ibrahimovića i Mandžukića odbacuje...
907
Shares
To mu je u krvi: Pep nakon Ibrahimovića i Mandžukića odbacuje još jednog vrhunskog igrača

AGUERO NA UDARU

To mu je u krvi: Pep nakon Ibrahimovića i Mandžukića odbacuje još jednog vrhunskog igrača

23. 12. 2017 - 10:44
0
Shares

Napadač Manchester Cityja Sergio Aguero nezadovoljan je tretmanom koji ima kod Pepa Guardiole. Smatra kako Guardiola dovoljno ne cijeni napore koje ulaže na treninzima kako bi se bolje prilagodio taktici španskog stratega.

Također mu smeta što Guardiola ne cijeni činjenicu da je Aguero najbolji strijelac Cityja u historiji (182 pogotka).

Slična je situacija bila i prošle sezone kada je Aguero izašao u javnost sa svojim problemima. Isto tako je izjavio kako je na Cityju hoće li ga prodati na ljeto ili ne.

Predsjednik kluba Khaldoon Al Mubarak morao je intervenisati ovo ljeto kako bi Argentinac ostao u klubu te ga uvjerio kako će se stvari promijeniti.

Aguero nakon skoro godinu dana od svoj javnog istupa ponovo proživljava istu situaciju i čini se kako bi ovo mogla biti kap koja je prelila čašu.

Izrazito je bio nesretan što je propustio derbi s Manchester Unitedom te što ga je Guardiola izvadio u 55. minuti protiv Tottenhama.

pep-guardiola-sergio-aguero-manchester-city-napoli-champions-league-j4wtnfw7ov5z1cjotodyynyp9

Argentinac vjeruje kako Guardiola vrši pritisak na njega putem medija kako bi djelovalo kao da želi sam otići iz kluba.

Izvori bliski Guardioli uvjeravaju kako nema problema između njih dvoje. Kažu kako je Guardiola sretan s Aguerom, ali i da je normalno da su napadači nesretni ako ne igraju koliko žele, prenosi Goal.

Sve u svemu, izgleda kako će Aguero biti još jedna u nizu žrtvi Guardioline filozofije. Prije su sličnu situaciju imali Ibrahimović i Mandžukić.

Učitaj još novosti