21. 12. 2017 - 10:59
Napokon otkriveno: Bili na korak angažmana Edina Džeke, ali...
907
Shares
Napokon otkriveno: Bili na korak angažmana Edina Džeke, ali 50.000 eura nisu željeli izdvojiti

BIO NA PRAGU POTPISA ZA MUSCRON

Napokon otkriveno: Bili na korak angažmana Edina Džeke, ali 50.000 eura nisu željeli izdvojiti

21. 12. 2017 - 10:59
0
Shares

Edin Džeko je trenutno jedan od najboljih napadača današnjice, te najveća uzdanica Rome i reprezentacije Bosne i Hercegovine. Naš kapiten prošle sezone osvojio je titulu najboljeg strijelca Serije A, a ove je sigurno želi i odbraniti.

Dijamant je karijeru započeo u Željezničaru, a onda je uslijedio put u Češku. Nastupao je u Bundesligi i Premiershipu, gdje je s Wolfsburgom i Manchester Cityjem osvajao i šampionske naslove.

Trenutno briljira u dresu Rome, a malo je poznato da je bio na korak od potpisa za belgijski Muscron. Kako bi se njegova karijera razvijala da je otišao u Belgiju nikad nećemo saznati.

Podsjećamo, Grbavicu je napustio još 2005. godine kada je potpisao za Teplice, a sa 16 godina imao je ponudu Muscrona. Ipak, belgijski klub odbio je platiti zaista mizernu sumu za njegove usluge što je sada potvrdio i Gordan Vidović koji je svojevremeno nastupao za tu ekipu.

“Klupsko rukovodstvo nije htjelo za njega platiti 50.000 eura”, kazao je Vidović za "Voetbalmagazine".

“Džeko je otišao u Teplice, ali sam siguran da bi se drugačije razvijao da je otišao u Belgiju”, dodao je bivši reprezentativac Belgije.

Sigurno je da se čelnici Muscrona i danas kaju zbog ove izuzetno loše odluke, jer su itekako mogli zaraditi na Dijamantu koji je odlaskom u Njemačku postao jedan od najboljih na svijetu.

 

 

Učitaj još novosti