20. 12. 2017 - 16:03
Probijena 'gvozdena zavjesa' koja ih je razdvajala 26 godina:...
907
Shares
Probijena 'gvozdena zavjesa' koja ih je razdvajala 26 godina: Nakon ovog dvije legende su zaplakale kao nikad

KRAJ NAJVEĆEG NEPRIJATELJSTVA U NBA

Probijena 'gvozdena zavjesa' koja ih je razdvajala 26 godina: Nakon ovog dvije legende su zaplakale kao nikad

20. 12. 2017 - 16:03
0
Shares

Četvrt stoljeća njih dvojica nisu razgovarali, skretali su poglede jedan od drugog, da bi se sinoć sve promijenilo; Magic Johnson i Isiah Thomas, dvije košarkaške gromade, legende NBA lige, veliki rivali 80-ih godina prošlog vijeka, sinoć su probili "gvozdenu zavjesu", koja ih je razdvajala 26 godina.

Johnson i Thomas od velikih rivala, s mečeva Lakersa i Pistonsa, postali su veliki neprijatelji, jer je Thomas komentarisao Magicovu seksualnu orijentaciju, nakon njegovog priznanja da je zaražen HIV-om.

"Za kaznu", Magic i Larry Bird stavili su veto na pozivanje Thomasa u nacionalnu selekciju, prvi i jedini pravi "dream team", koji je nastupao na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine.

Četvrt stoljeća njih dvojica nisu razgovarali, skretali su poglede, da bi se sinoć sve promijenilo. Pred kamerama TV NBA, Magic i Isiah sjeli su jedan naspram drugog, izvinili se, a nakon Magicovih riječi - oba su zaplakali.

"Ovo je veliki dan. Moja supruga, majka, otac... svi su mi rekli da bi trebalo da sjednem sa tobom. I rekao sam - 'hajde da uradim to'.

Sjedim sada ispred tebe i oživljavam divne uspomene zabave, vrhunske košarke, napornog rada, snova o velikim stvarima.

Ti si moj brat, tako da te molim da mi oprostiš, ako te povrijedilo to što nismo mogli da budemo zajedno svih ovih godina.

Bog je milostiv i ponovo nas je spojio", rekao je Magic, dok su se niz obraze Isiaha Thomasa slijevale suze. 

Uslijedio je zagrljaj, iskreni, prijateljski, koji se čekao 26 godina...

 

Učitaj još novosti