19. 12. 2017 - 11:15
Justin Gatlin opet u centru doping skandala
907
Shares
Justin Gatlin opet u centru doping skandala

SVJETSKI PRVAK NA 100 METARA

Justin Gatlin opet u centru doping skandala

19. 12. 2017 - 11:15
0
Shares

Justin Gatlin je u centru novog doping skandala nakon što je Anti doping agencija Sjedinjenih Američkih Država otvorila istragu o trci na 100 metara na Svjetskom prvenstvu, a povodom istraživanja i pisanja Daily Telegrapha.

Daily Telegraph je tajno snimao Gatlinovog trenera Dennisa Mitchella i njegovog agenta Roberta Wagnera kako razgovaraju o dopingu, ali i o tome kako da dobave neke od zabranjenih supstanci.

Gatlin je otpustio Mitchella, ali Anti doping agencija SAD (USADA) pokreće istragu kako bi ispitala sve navode i dešavanja u timu svjetskog šampiona na 100 metara.

Novinari Telegrapha predstavili su se kao ljudi iz filmske industrije koji traže trenera koji bi mogao da im pomogne da glumca dovedu u fizičku formu sprintera. Mitchell I Wagner su ponudili da "im nabave testosteron i ljudski hormon rasta kako bi glumac mogao u filmu da izgleda kao pravi sprinter. Proizvode bi im dobavio doktor iz Austrije za oko 250.000 dolara".

Podsjetimo, Gatlin je dva puta tokom karijere, 2001. i 2006. godine, bio suspendovan sa svih takmičenja zbog korištenja zabranjenih supstanci, a na posljednjem prvenstvu osvojio je zlato ispred legendarnog Usaina Bolta.

Učitaj još novosti