18. 12. 2017 - 11:47
Mourinho: Više neću slaviti sve golove, sazrio sam, za razliku...
907
Shares
Mourinho: Više neću slaviti sve golove, sazrio sam, za razliku od nekih...

OPLEO PO GUARDIOLI

Mourinho: Više neću slaviti sve golove, sazrio sam, za razliku od nekih...

18. 12. 2017 - 11:47
0
Shares

Manchester United jučer je s 2:1 slavio kod West Broma, a nakon utakmice najviše se pričalo o reakciji strijelca prvog gola Romalua Lukakua koji je pogodak propustio proslaviti. 

Istu reakciju imao je i Jose Mourinho koji je ponudio objašnjenje:

"Pa ni ja nisam slavio, a niko nije bio sretniji od mene. Prije 15 godina je bilo drugačije, ali s vremenom sazrijete i naučite bolje kontrolirati emocije", objasnio je trener Manchester Uniteda pa nastavio:

"S godinama uspostavite bolji balans. Ne ludujete nakon svake pobjede i ne padate u depresiju zbog poraza. Postanete stabiliniji. Naravno da ću slaviti ako zabijemo u zadnjoj minuti, ali u 20. je prerano jer se ima još puno za igrati. No, nisu svi treneri takvi, neki se nikad ne promijene", rekao je Mourinho vjerovatno aludirajući na burno slavlje Pepa Guardiole prilikom pogodaka Man. Cityja u gradskom derbiju (1:2), piše Goal.

Je li pogledao video u kojem se igrači Cityja rugaju s njegovom reputacijom 'parkiranja autobusa'?

"Nisam to gledao, niti me zanima. To je posao novinara, vi se bavite takvim stvarima."

"Kada je Lukaku u pitanju, postoje dva razloga zašto nije slavio. Kao prvo, on voli West Brom u kojem je igrački stasao u Premier ligi. I drugo, vjerovatno je vidio moju reakciju pa niti on nije imao potrebu za slavlje."

Učitaj još novosti