16. 12. 2017 - 21:40
Veće priznanje neće dobiti: Ne morate mu dati Zlatnu loptu,...
907
Shares
Veće priznanje neće dobiti: Ne morate mu dati Zlatnu loptu, uvedite nagradu Don Luka Modrić!

MARCA SE NAKLONILA MODRIĆU

Veće priznanje neće dobiti: Ne morate mu dati Zlatnu loptu, uvedite nagradu Don Luka Modrić!

16. 12. 2017 - 21:40
0
Shares

Real Madrid je odbranio titulu svjetskog prvaka, a u dvije utakmice najbolji Kralj bio je izvanredni Luka Modrić.

"Kada Modrića ide, Real leti", komentar je ugledne "Marce" koji ponajbolje opisuje dominaciju nekadašnjeg veznjaka Tottenhama.

Upravo je Luka protiv Al Jazere (2:1) i Gremija (1:0) bio pravi gospodar terena u Abu Dhabiju, ne dozvolivši ni Ronaldu da ga zasjeni.
 
"Nikada mu neće dati Zlatnu loptu, ali moraju odati priznanje njegovom stilu fudbala. Ne mora dobiti Zlatnu loptu, dovoljno je da se u njegovu čast dijeli nagrada Don Luka Modrić", oduševljen je madridski list. 

Madriđani pišu da će ponovno u prvom planu biti Cristiano Ronaldo, najbolji igrač svijeta koji golovima ruši rekorde, ali da je Hrvat ipak bio ključni u Zidaneovoj ekipi kada je osvojena i Liga prvaka. 
 
"Kratka dodavanja, duga, lijevo, desno, udarac s obje noge... Jedino je još nedostajalo da takvu igru nagradi pogotkom", zaključuje "Marca".

Podsjećamo, Modrić je nedavno u izboru "France Footballa" završio na petom mjestu poretka za Zlatnu loptu, a ujedno je i zvanično najbolji veznjak svijeta.

Mediji su u proteklom periodu nagađali o njegovom eventualnom povratku na Otok, ali teško je to očekivati nakon ovakvih blistavih izdanja.

 

Učitaj još novosti