16. 12. 2017 - 20:28
City nezaustavljivo juriša ka naslovu: Na Etihadu razbijen i...
907
Shares
City nezaustavljivo juriša ka naslovu: Na Etihadu razbijen i Tottenham

PREMIERSHIP

City nezaustavljivo juriša ka naslovu: Na Etihadu razbijen i Tottenham

16. 12. 2017 - 20:28
0
Shares

U najzvučnijoj utakmici 18. kola Premier lige, Manchester City je na Etihadu s visokih 4:1 porazio Tottenham i tako osigurao prednost od minimalno 11 bodova i nakon ovog kola.

City je poveo u ranoj fazi utakmice; Ilkay Gündogan je nakon kornera kojeg je izveo Sane u 14. minuti glavom zatresao mrežu nemoćnog Huga Llorisa.

Francuski golman dobro se nosio s brojnim napadima Guardioline momčadi, a kada se u činilo da bi Tottenham mogao iskoristiti privremenu terensku dominaciju, City odlazi na 2:0 zahvaljujući prekrasnom golu Kevina De Bruynea. 

Belgijski veznjak u 70. minuti je izvrsno prošao po lijevoj strani i praktično iz mrtvog ugla iskosa pogodio za udvostručenje prednosti svoje momčadi.

Pet minuta kasnije, vodeća ekipa lige mogla je otići i na tri gola prednosti, no najstrožu kaznu propustio je realizirati Gabriel Jesus. Ipak, trebalo je čekati tek do 80. minute da bi vidjeli novi gol u Tottenhamovoj mreži, ovoga puta egzekutor je bio Raheem Sterling, a isti igrač u 90. minuti koristi kiks Erica Diera i postiže svoj 11. premierligaški gol u sezoni za 4:0.

Duboko u sudijskoj nadoknadi, na konačnih 4:1 smanjio je Eriksen.

Učitaj još novosti