14. 12. 2017 - 23:07
NEKI NOVI KLINCI: Dječak od 18 godina poručio da je brži od...
907
Shares
NEKI NOVI KLINCI: Dječak od 18 godina poručio da je brži od Alonsa i da želi da vozi F1

AUTOSVIJET DOBIJA NOVU IKONU?

NEKI NOVI KLINCI: Dječak od 18 godina poručio da je brži od Alonsa i da želi da vozi F1

14. 12. 2017 - 23:07
0
Shares

Landon Norris je imenovan od strane McLarena za rezervnog vozača. Norris je uvjeren da će već sljedeće sezone voziti utrke Formule 1 i siguran kako nije puno sporiji od Fernanda Alonsa.

Britanski 18-godišnji talent postao je poznat svjetskoj javnosti kada je na testiranju na Hungaroringu odvezao brži krug nego Fernando Alonso na kvalifikacijama za utrku, čime je potvrdio da se radi o vozaču kojem je mjesto u elitnom automobilističkom takmičenju.

Norris je sa lahkoćom osvojio Formulu 3, što planira uraditi i sa Formulom 2 i zatim postati dio svjetske automobilističke kreme i pokazati među najboljima koliko je dobar.

,,Teško je reći koliko sam zapravo brz nakon dva dana testiranja McLarena, ali dobro je bilo. Napravio sam što sam trebao napraviti i to mi je dalo samopouzdanja. Kad sljedeće godine uđem u takmičenje možda neću biti tako dobar kao Alonso, ali neće biti ni puno sporiji,' najavio je samouvjereno Lando Norris.

,,Velika je razlika između F3 bolida i onog Formule 1. Adrenalin dok voziš F1 je ogroman, jako sam uživao,'' priznao je Britanac od kojeg se poput Charles Leclarca očekuju velike stvari u budućnosti automobilizma.

Učitaj još novosti