14. 12. 2017 - 15:46
Nakon nereda na "vječitom derbiju" privedeno 26 osoba
907
Shares
Nakon nereda na

MUP SRBIJE OTKRIO

Nakon nereda na "vječitom derbiju" privedeno 26 osoba

14. 12. 2017 - 15:46
0
Shares

Nakon nereda koji su obilježili jučerašnji "vječiti derbi" 22. kola Superlige Srbije između fudbalskih klubova Partizan i Crvena zvezda, policija je privela 26 osoba, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

MUP Srbije po nalogu nadležnog tužilaštva, radi na identifikaciji osoba koje su učestvovale u incidentima tokom fudbalske utakmice na stadionu u Humskoj. 

U tučama je povrijeđeno više osoba, među kojima je i nekoliko stranih državljana.

Zbog sumnje da su izvršili krivična ili prekršajna djela prije početka utakmice, tokom trajanja, ali i nakon njenog završetka, u policijske prostorije je dovedeno ukupno 26 osoba.

Srbijanska policija preduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti na utvrđivanju svih okolnosti događaja i nakon identifikacije osoba koje su učestvovale u tučama, a po nalogu nadležnog tužioca, biće podnijete odgovarajuće krivične ili prekršajne prijave, naveo je MUP.

Najvećim derbijem u Srbiji, koji je završen neriješenim rezultatom 1:1, završen je jesenji dio Superlige u kojem je Crvena zvezda završila prva s 57 bodova, a Partizan drugi sa 48. Slijede ih Spartak Subotica sa 40, Radnički Niš s 39 i Čukarički s 38 osvojenih bodova.

Učitaj još novosti