14. 12. 2017 - 13:47
Upravi PSG-a prekipjelo: Emery je bivši, novi trener će biti...
907
Shares
Upravi PSG-a prekipjelo: Emery je bivši, novi trener će biti zaboravljeni mađioničar iz Portugala

ARAB NEWS

Upravi PSG-a prekipjelo: Emery je bivši, novi trener će biti zaboravljeni mađioničar iz Portugala

14. 12. 2017 - 13:47
0
Shares

Unai Emery već duže vrijeme je pod pritiskom uprave PSG-a zbog problema sa balansiranjem ega u svlačionici, a posebno kako se odnosi sa prvom zvijezdom kluba Neymarom.

Pored toga, nosi i ogroman teret zbog milionskih ulaganja i očekuje se od njega da u klub donese titulu prvaka Francuske, ali i Evrope.

Međutim, po pisanju Arab Newsa, Emery možda neće niti imati šansu ispuniti zadane mu ciljeve. Antero Henrique, sportski direktor Parižana, već mu je našao zamjenu – osobnog prijatelja i bivšeg saradnika iz Porta, Andrea Villasa-Boasa.

Villas-Boas napustio je klupu Shangai SIPG-a prije mjesec dana te se navodno želi vratiti trenerskom poslu u evropskom elitnom fudbalu.  Prije toga je vodio Zenit, Tottenham i Chelsea, ali bez većih uspjeha (sa Rusima je očekivano osvajao domaće pehare). Najbolje mu je išlo na startu karijere u Portu, sa kojim je u jednoj sezoni osvojio ligu, kup i Evropsku ligu. 

Ukoliko Emery drastično ne popravi rezultate i raspoloženje u svlačionici, Portugalac bi ga mogao i prije kraja sezone zamijeniti na klupi pariškog kluba.

Učitaj još novosti