14. 12. 2017 - 12:25
Sve otkriveno: Evo zašto se "vječiti" derbi pretvorio u krvavi...
907
Shares
Sve otkriveno: Evo zašto se

ZARAĆENE FRAKCIJE

Sve otkriveno: Evo zašto se "vječiti" derbi pretvorio u krvavi obračun na tribinama

(foto: StarSport)
14. 12. 2017 - 12:25
0
Shares

Dan nakon srpskog derbija Partizan – Crvena zvezda (1:1) ne priča se o fudbalu, nego o ružnim scenama na tribini, a procurila je i informacija kako je uopće došlo do nereda.

Bio je to 156. sudar dva rivala koji je obilježila masovna tučnjava na južnoj tribini. Iako se nagađalo kako su u sektor gdje su Partizanovi navijači uletjele Zvezdine Delije to se nije pokazalo točnim.

Prema pisanju srpskih medija potukle su se dvije zaraćene frakcije navijača Partizana od kojih je jedna ušla sa zapada na jug u namjeri da 'povrati' vlast na tribini i to je prava istina.

Nezvanično, neimenovana navijačka grupa (spekuliše se o Vandal bojsima sa Novog Beograda) je pokušala da preuzme kontrolu nad navijačkim "kopom" na "Jugu" JNA, a suprotstavljenu frakciju koja trenutno vlada "tribinom" okupljenju oko grupe "Alkatraz" su neočekivano napali bakljama u trenutku kada je skoro cijeli stadion bio koncentrisan na ogromnu bakljadu "delija" na sjeveru, prenosi B92.net.

Desetak minuta je trajala žestoka borba na tribini, a na stadionu je djelovalo da je reakcija policije i Žandarmerije bila zakasnila. Povremeno se haos smirivao i rasplinjavao, dok "pučisti" nisu nadjačani.

Učitaj još novosti